ΑΘΗΝΑ
23:42
|
19.04.2024
Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «σωτήριο» το κλείσιμο της εθνικής οδού. Καμία αναφορά στις καταγγελίες Πολάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των βλαβών, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ενώ χαρακτήρισε «σωτήριο» το κλείσιμο της εθνικής οδού.

Συγκεκριμένα, και απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «σωτήριο» το κλείσιμο της εθνικής οδού, ενώ καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «να κάνει αυτοκριτική», θύμισε πως «το 2017 επί οκτάωρο στην Εθνική Οδό βρίσκονταν αποκλεισμένοι οδηγοί και επιβάτες, χωρίς θέρμανση, χωρίς βοήθεια, σε ουρές 15 χιλιομέτρων».

Έκανε λόγο δε για σπάνιο φυσικό φαινόμενο, άλλωστε ακόμη και οι μεγαλύτεροι έλεγαν πως ήταν «κάτι που επί δεκαετίες δεν είχε υπάρξει τουλάχιστον για την Αττική. Η Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένη σε τέτοια φαινόμενα, λογικό είναι να υπάρξουν προβλήματα», σημείωσε. Επικαλέστηκε δε, και την κλιματική αλλαγή, η οποία «έχει οδηγήσει σε τέτοιου τύπου ακραίες καταστάσεις».

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της αγοράς λέγοντας πως «προδιάθεση της κυβέρνησης είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσουν η κοινωνία και η αγορά. Θα προχωρήσουμε με συνετά βήματα, αλλά θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου εφόσον μας δώσει το πράσινο φως και η επιτροπή».

Καμία αναφορά στις καταγγελίες Πολάκη

Εντύπωση προκαλεί πως ο υπουργός Επικρατείας δεν ρωτήθηκε αλλά και δεν σχολίασε τις καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, σχετικά με την χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Εθνική Οδό.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός κατήγγειλε πως η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να κλείσει την Εθνική Οδό έχει να κάνει με την πρόθεση να προστατευτούν τα συμφέροντα των  κατασκευαστικών εταιριών από πρόστιμα ύψους έως 1.000.000 ευρώ που όπως διατείνεται προβλέπονται στο άρθρο 65 του νόμου 4663/2020.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσωπο του κ. Γεραπετρίτη και έκανε λόγο για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, υπονοώντας πως στην απόφαση ρόλο έπαιξε η προσωπική σχέση του υπουργού Επικρατείας με τον ιδιοκτήτη της ΤΕΡΝΑ, Μιχαήλ Γουρζής, με τον τελευταίο να είναι πεθερός του πρώτου.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα