ΑΘΗΝΑ
20:57
|
25.04.2024
Για αθέτηση δέσμευσης του 2018 στο πώς χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία επέβαλε πρόστιμο επτά εκατομμυρίων ευρώ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, καθώς η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με δέσμευσή της από το 2018 για την παροχή περισσότερων πληροφοριών για το πώς χρησιμοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της.

Το πρόστιμο εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας μετά την άρνηση της εταιρείας Facebook να εφαρμόσει τη δέσμευση που ζητήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018. Εκείνη την ημέρα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε δύο πρόστιμα στην εταιρεία Facebook, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. “Η εταιρεία παραπλανούσε τους χρήστες που εγγράφονταν στην πλατφόρμα με το να μην τους ενημερώνει αμέσως και ικανοποιητικά για τη συλλογή προσωπικών τους δεδομένων και τη μεταφορά αυτών σε τρία μέρη για εμπορικούς λόγους”, αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής.

Η εταιρεία Facebook δεν έχει προς το παρόν προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε. Παλαιότερα είχε δηλώσει: “Κάναμε αλλαγές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των όρων χρήσης της υπηρεσίας, για να είναι σαφές… Αυτές οι αλλαγές είναι μέρος της δέσμευσης που δίνουμε στον κόσμο για διαφάνεια και έλεγχο των πληροφοριών του”.

Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι το Facebook δεν έχει δημοσιεύσει τροποποιημένη δήλωση στην ιστοσελίδα του και την app, όπως του δόθηκε εντολή να κάνει πριν από 14 μήνες. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει δεχθεί παρόμοια πρόστιμα ακόμα και αγωγές για τον ίδιο λόγο από ρυθμιστικές αρχές κι άλλων κρατών, όπως η Αυστραλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα