ΑΘΗΝΑ
14:38
|
05.11.2024
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στο Ισραήλ, νεκρού βρέφους από κορονοϊό που μολύνεται από τον πλακούντα της μητέρας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια 29χρονη έγγυος στην 25η εβδομάδα της κύησης, εισήχθη στο νοσοκομείο Assuta στο νότιο Ισραήλ, το Σαββατοκύριακο, αφού υπέφερε από συμπτώματα κορονιού για δύο ημέρες, αναφέροντας στους γιατρούς ότι δεν ένοιωθε το μωρό της να κινείται, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι το αγέννητο βρέφος δεν είχε καρδιακό παλμό. Η γυναίκα γέννησε ένα νεκρό βρέφος, το οποίο υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και στο οποίο βρέθηκε θετικό.

Η μητέρα διαγνώστηκε επίσης θετική στην Covid-19 και οι Ισραηλινοί γιατροί πιστεύουν ότι το αγέννητο μωρό μολύνθηκε πιθανότατα από τον φονικό ιό μέσω του πλακούντα.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό νεκρού βρέφους από κορονοϊό που μολύνεται από τον πλακούντα της μητέρας του στο Ισραήλ αλλά και για ένα επίσης σπάνιο παγκόσμιο περιστατικό.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του νοσοκομείου, Δρ Tal Brosh, δήλωσε στην ιστοσελίδα Ynet ότι το έμβρυο είχε μολυνθεί “μέσω του πλακούντα και με πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας, [μπορούμε να πούμε] ότι πέθανε λόγω κορονοϊού”.

“Εάν η μητέρα είχε εμβολιαστεί κατά το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της κύησης, αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί” δήλωσεο Δρ Brosh.

“Ήταν μια ενδομήτρια μόλυνση του εμβρύου, η οποία μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του πλακούντα και θάνατο”, δήλωσε ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής, Δρ Yossi Tobin.

“Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό επειδή ένα μωρό συνήθως μολύνεται με κοροναϊό μετά τη γέννησή του, ως αποτέλεσμα της επαφής του με τη μητέρα” διευκρίνισε ο Δρ Tobin.

Ο καθηγητής Arnon Wiznitzer, μαιευτήρας και γυναικολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Beilinson στο Petah Tikva, δήλωσε ότι η περίπτωση ενός εμβρύου που προσβάλλεται από τον ιό, που ονομάζεται κάθετη μετάδοση, είναι πολύ ασυνήθιστη. Μέχρι σήμερα, μόνο στο 1% – 3% των περιπτώσεων η έγκυος μητέρα μεταδίδει απευθείας τον ιό στο μωρό της.

Σημειώνεται ότι το 43% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει ήδη κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου της Pfizer. Ωστόσο, οι νοσηλείες και οι σοβαρές νοσήσεις εξακολουθούν να αυξάνονται στις ομάδες νεότερων ατόμων.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του Ισραήλ συνιστά τη μεγαλύτερη μελέτη του εμβολίου της Pfizer παγκοσμίως, σε πραγματικές συνθήκες.

Το Ισραήλ επιμένει ότι η δεύτερη δόση του εμβολιασμού πρέπει να γίνει τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη. Η Βρετανία από την πλευρά της προχωρά στη δεύτερη δόση 12 εβδομάδες μετά την πρώτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με 24ωρη απεργία προετοιμάζονται για τις 20 Νοέμβρη οι οικοδόμοι

Αγαπητές φεμινίστριες: Είστε ρατσίστριες

Michelin: 1.254 εργαζόμενοι στον δρόμο καθώς κλείνουν δύο εργοστάσια

Εκλογές ΗΠΑ: Επιχειρήσεις και κυβερνητικά κτίρια οχυρώνονται υπό τον φόβο ταραχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα