ΑΘΗΝΑ
18:40
|
24.04.2024
Στόχος ο εμβολιασμός 250 εκατομμυρίων Ευρωπαίων έως το τέλος του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου τους κατά του νέου κορονοϊού στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η νέα συμφωνία δίνει επίσης τη δυνατότητα στην Κομισιόν να ζητήσει άλλες 100 εκατ. δόσεις στη συνέχεια. Η νέα συμφωνία έρχεται να προστεθεί στην παραγγελία των 300 εκατ. δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί από την ΕΕ για το 2021, στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας. Οι επιπλέον 200 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021, με περίπου 75 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο. “Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας να νικηθεί ο ιός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Εργαζόμαστε ακούραστα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού, επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά. “Με τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουμε πλέον να παραδώσουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρωπαίων πριν το τέλος του έτους”, πρόσθεσε.

“Η ευρεία πρόσβαση σε καλώς ανεκτά και υψηλής αποτελεσματικότητας εμβόλια είναι ουσιώδης προκειμένου να σταματήσουμε την πανδημία. Κάνουμε επιπλέον ενέργειες προκειμένου να αυξήσουμε την ικανότητα παραγωγής μας σε δύο δισεκατομμύρια δόσεις εντός του 2021”, δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioΝΤech Ουγούρ Σαχίν και πρόσθεσε ότι εντός του μήνα θα ξεκινήσει η παραγωγή των εμβολίων στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μαρβούργο. “Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το πώς θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για το εμβόλιό μας στο μέλλον, από κοινού με κυβερνήσεις, αρμόδιες αρχές και εταίρους σε όλα τα επίπεδα”, τόνισε ο κ. Σαχίν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Έτοιμο» να εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα