ΑΘΗΝΑ
15:05
|
12.09.2024
"Στην Ισπανία των Podemos η εκεί Αστυνομία μπαίνει μέσα σε ένα πανεπιστήμιο και συλλαμβάνει έναν καταδικασθέντα για εξύμνηση της Τρομοκρατίας", αναφέρει ο υπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον τρομονόμο της κυβέρνησης για την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια της χώρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε σε ανάρτησή του τη σύλληψη από την ισπανική αστυνομία και τη φυλάκιση του καλλιτέχνη Πάμπλο Ασέλ προκαλώντας τον γέλωτα άλλα και την χλεύη των χρηστών.

“Στην Ισπανία των Podemos η εκεί Αστυνομία μπαίνει μέσα σε ένα πανεπιστήμιο και συλλαμβάνει έναν καταδικασθέντα για εξύμνηση της Τρομοκρατίας και για προσβολή της Μοναρχίας….και κάπου εδώ τελείωσε και όλη η συζήτηση της περασμένης εβδομάδας από τον Σύριζα…», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός παραπέμποντας σε ρεπορτάζ του Reuters σχετικό με τη σύλληψη και την καταδίκη του Πάμπλο Ασέλ.

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, προφανώς η ισπανική αστυνομία έπραξε σωστά κάνοντας έφοδο σε Πανεπιστήμιο για να συλλάβει τον Πάμπλο Aσέλ, ο οποίος καταδικάστηκε στη συνέχεια σε εννεάμηνη ποινή φυλάκισης για εξύβριση της μοναρχίας και της αστυνομίας και “εξύμνηση” της τρομοκρατίας μέσω του Twitter.

“Ο Ράπερ συλλαμβάνεται μέσα σε πανεπιστήμιο για ΣΤΙΧΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Η εικόνα είναι ντροπή για την δημοκρατία, όχι παράδειγμα προς μίμηση. Τι σχέση έχετε εσείς με την δημοκρατία όμως; Ρητορική ερώτηση…”, διερρωτάται χρήστης, σχολιάζοντας την απαράδεκτη ανάρτηση του υπουργού.

“Και στην Ελλάδα ισχύει αυτό και η αστυνομία έχει δικαίωμα επέμβασης πριν φέρεται το αστείο νομοσχέδιο. Σταματήστε να φανατίζεται τα γίδια. Πάντα η αστυνομία είχε δικαίωμα επέμβασης στο Πανεπιστήμιο κατόπιν αίτησης των πρυτανικών αρχών” του υπενθυμίζει άλλος χρήστης καθώς και στην Ελλάδα οι πρυτανικές αρχές είχαν ανέκαθεν το δικαίωμα να καλέσουν την αστυνομία στα ΑΕΙ εάν διαπίστωναν διάπραξη ποινικού αδικήματος.

“Εντωμεταξύ μπήκε η “εκεί αστυνομία” όχι η εκεί πανεπιστημιακή αστυνομία των κεραμεως/χρυσοχοιδη. Και κάπου εδώ έβαλες το αυτογκόλ. Επίσης, καλό θα ήταν να ακούσεις κ τη γνώμη των Χαβιέ Μπαρδέμ κ Πέδρο Αλμοδοβάρ”, στηλιτεύει ακόμη ένας χρήστης, υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι η Ισπανία δεν έχει “πανεπιστημιακή αστυνομία” και ότι ισχυρά ονόματα όπως ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ και η Ζοάν Μανουέλ Σεράτ έχουν υπογράψει αίτηση διαμαρτυρόμενοι για την καταδίκη του Ασέλ.

Τέλος αξίζει να υπενθυμίζουμε στον υπουργό, ότι οι Podemos εξέφρασαν την οργή τους για τη σύλληψη του Ασέλ σημειώνοντας ότι “υπάρχει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα” και ότι τις επόμενες ώρες θα καταθέσουν στο Υπουργείο Διακαιοσύνης αίτηση διαμαρτυρίας για απόδοση χάρης στον Πάμπλο Ασέλ “για τον τερματισμό αυτής της δημοκρατικής ανωμαλίας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουσικός Πάμπλο Ασέλ (Πάμπλο Ριβαδούλτα Ντουρό) που έχει συλληφθεί και φυλακιστεί και στο παρελθόν για τους στίχους του, συνελήφθη χθες μετά την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο πανεπιστήμιο της καταλανικής πόλης Γέιδα, όπου είχε κλειδωθεί μαζί με 20 υποστηρικτές του για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σημειώνεται έπίσης ότι, περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ισχυρά ονόματα όπως ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ και η Ζοάν Μανουέλ Σεράτ έχουν υπογράψει την αίτηση της Διεθνούς Αμνηστίας “RAPEAR NO ES DELITO. ¡ACTÚA PARA CAMBIAR EL CÓDIGO PENAL Y DEFIENDE LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN!” (Το ράπινγκ δεν είναι έγκλημα! Δράσε για την αλλαγή του ποινικού κώδικα και υπερασπίσου την ελευθερία της έκφρασης) διαμαρτυρόμενοι για την καταδίκη του Ασέλ.

Στη Βαρκελώνη χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία με αίτημα την απελευθέρωση του Ασέλ. Κατά τη διάρκεια των ταραχών οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Είμαστε πια δεύτερο κόμμα… πάμε για πρώτο

BRICS: Στη Ρωσία τον Οκτώβριο ο Σι Τζινπίνγκ

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Περισσότερα βάρη σε λιγότερο χρόνο επωμίζονται οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα

Χαλκιδική: «Λουκέτο» στην εταιρεία που πιστοποίησε το μοιραίο λούνα παρκ (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα