ΑΘΗΝΑ
16:56
|
26.04.2024
Αποχώρησε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου Λιβάνιου (πρώην Πέτσα).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποχώρησε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου Λιβάνιου (πρώην Πέτσα) για τα ΜΜΕ σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι την ώρα που αγνοεί τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία έρχεται να ψηφίσει αμοιβές στα “golden boys” της ΕΡΤ υπερτριπλασιάζοντας αμοιβές της διοίκησης και όσων είναι σε θέση ευθύνης, όπως επίσης και δώρα σε καναλάρχες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημά του για αποπομπή του Κωνσταντίνου Ζούλα, πρώην διευθυντή γραφείου Τύπου της Ν.Δ., από την προεδρία της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση “βολεύει διαρκώς ανθρώπους. Αυτή είναι η δουλειά σας”, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημείωμα με τις οδηγίες από τη διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ ώστε να μην προβληθεί το κορονο-γεύμα του Πρωθυπουργού στην Ικαρία και η φωτογραφία του παραιτηθέντος καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη “με άλλους”. “Να μας πείτε ποιοι άλλοι είναι αυτοί”, ζήτησε ο κ. Τσίπρας από τον Πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε την αποχώρηση της Κ.Ο. από την αίθουσα, επειδή η Ν.Δ. αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία της Κουμουνδούρου με την πρόταση να επιλέγονται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και όχι από την κυβέρνηση, οι εκάστοτε διοικούντες της Αγίας Παρασκευής. “Δεν έχει κανένα νόημα να παραμείνουμε στη βουλή. Σας καταγγέλλουμε κ. Λιβάνιε, και τον πρωθυπουργό που ενορχηστρώνει όλα αυτά. Η Βουλή δεν μπορεί να μπει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Θα σέβεστε τη Δημοκρατία”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Είπε ότι “το περιβόητο επιτελικό κράτος έχει θαφτεί μέσα στο χιόνι και ενώ έχει παραλύσει η κρατική μηχανή και ενώ χιλιάδες νοικοκυριά, σχεδόν η μισή Αττική βρέθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης χωρίς ρεύμα και πολλά νοικοκυριά και χωρίς νερό και θέρμανση”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η μεγάλη εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση μόνη της έκλεισε την εθνική οδό “και σας λιβανίζουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι στους ίδιους σταθμούς που πριν από δύο χρόνια έσπαγαν τα μικρόφωνα όταν έκλεινε η εθνική για 15 λεπτά και τώρα λένε ότι ήταν ευφυής κίνηση του επιτελικού κράτους”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν ήταν η Ρένα Δούρου στη θέση του σημερινού περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη που φωτογραφιζόταν ‘περιχαρής’ στο χιονισμένο Σύνταγμα, “την ίδια στιγμή που πάνω από 250.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση” και “ο χαρούμενος πρωθυπουργός έπινε τον καφέ του στο Da Capo την ώρα που η χώρα ήταν στον πάγο”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποστελεχωμένος, “δεν έχετε προσλάβει τεχνικούς και συνεργεία, όπου υπάρχουν αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, αλλά φροντίσατε να φέρετε τα golden boys και να ξεκινήσετε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής του”. Είπε ότι ενώ η ανώτερη αμοιβή γενικού διευθυντή ήταν 4.650 το μήνα, η κυβέρνηση την έκανε 100.000 το χρόνο συν 50% μπόνους και των διευθυντών 70.000 συν 30% μπόνους και δημιούργησε 11 νέες θέσεις golden boys της αρεσκείας της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα