ΑΘΗΝΑ
00:33
|
19.04.2024
Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι έστειλε πίσω το “επαχθές” ποσό των 346,7 εκ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κεντρική Τράπεζα της Βολιβίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι επέστρεψε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το δάνειο ύψους 346,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είχε ζητήσει και διαχειριστεί η μεταβατική πραξικοπηματική κυβέρνηση με επικεφαλής την Τζανίνε Ανιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Βολιβίας “το εν λόγω δάνειο, πέρα από τους αντικανονικούς και επαχθείς όρους του, δημιούργησε επιπλέον δαπάνες εκατομμυρίων για το κράτος, το οποίο από τον Φεβρουάριο του 2021 θα έπρεπε να καταβάλει 24,3 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες και τόκους”. Ο δανεισμός από το ΔΝΤ έθεσε σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία και τα οικονομικά συμφέροντα της Βολιβίας σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας.

Η κυβέρνηση της Ανιές είχε αιτιολογήσει την προσφυγή στο ΔΝΤ ως τη μόνη λύση για να καλυφθούν οι επιπλέον κρατικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είχε μάλιστα επικαλεστεί ότι δεν είχε τεθεί κανένα προαπαιτούμενο για την εν λόγω επείγουσα οικονομική βοήθεια.  

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν είχε ζητήσει ποτέ δανεισμό από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό όσο πρόεδρος ήταν ο σοσιαλιστής Έβο Μοράλες (2006-2019).

Οι αρχές της Βολιβίας δήλωσαν ότι θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος όλων των αξιωματούχων που εμπλέκονται στην παρτάνομη διευθέτηση με το ΔΝΤ.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα