ΑΘΗΝΑ
08:00
|
28.04.2024
Ζητά άμεσα μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«”Ακραία καιρικά φαινόμενα”, “φταίνε οι προηγούμενοι”, “ατομική ευθύνη”, αυτό είναι το μοτίβο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ για να κρυφτούν οι τραγικές ελλείψεις στις δομές, το προσωπικό και τον κρατικό σχεδιασμό για την προστασία του λαού, η οποία αντιμετωπίζεται ως “κόστος”, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Το “πινγκ πονγκ ευθυνών” ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες, που παρακολουθούμε πάντα μετά από παρόμοιες καταστάσεις, αποτελεί “σύμπτωμα” της βαριάς “νόσου” ενός κράτους που είναι βαθιά εχθρικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις λαϊκές ανάγκες» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ «για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ».

Τα αποτελέσματα της “απελευθέρωσης” Ενέργειας

«Ιδιαίτερα τα εκρηκτικά προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς η υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου.

Απέναντι στη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των χιλιάδων οικογενειών, πολλών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίες εδώ και μέρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, νερό, αβοήθητοι στο κρύο, ο πρωθυπουργός προκαλεί και εμπαίζει, μιλώντας για εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!» προσθέτει η ανακοίνωση.

Μέτρα εδώ και τώρα!

Και καταλήγει: «Χωρίς άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Προτείνει έτσι μεταξύ άλλων: Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση,να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας κάτοικος και να εξασφαλιστούν η θέρμανση και η τροφοδοσία στους υπάρχοντες οικίσκους των δομών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα