ΑΘΗΝΑ
01:56
|
27.07.2024
Κύμα διαμαρτυριών στο Μεξικό από πολίτες που απαιτούν την απόσυρση της υποψηφιότητας κατηγορούμενου για βιασμό για τη θέση του κυβερνήτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κύμα διαμαρτυριών έχει ξεσπάσει στο Μεξικό από πολίτες που απαιτούν μέσω συντονισμένων αναρτήσεων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πρόεδρο της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, να αποσύρει την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος MORENΑ από υποψήφιο κυβερνήτη που κατηγορείται για βιασμό.

Συγκεκριμένα, ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος με το ΜΟRENA για την θέση του κυβερνήτη της πολιτείας Γκουερέρο στις κοινοβουλευτικές και πολιτειακές εκλογές της 6ης Ιουνίου, Φέλιξ Σαλγκάδο Μασεντόνιο, κατηγορείται για τον βιασμό μιας έφηβης το 1998 και μιας γυναίκας το 2016.

Η υπόθεση του Σαλγκάδο έχει εξελιχτεί σε «πονοκέφαλο» για το κυβερνών αριστερό κόμμα, με μεγάλη μερίδα στελεχών να καλούν σε απόσυρση της υποψηφιότητας αλλά τον ηγέτη του κόμματος, Μάριο Ντελγκάδο, και τον πρόεδρο και ιδρυτή του MORENA, Λόπεζ Ομπραδόρ, να κάνουν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη δίωξη και ανθρωποφαγία, καλώντας μάλιστα τον κόσμο να εμπιστευτεί τις κομματικές διαδικασίες.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου, το hashtag #PresidenteRompaElPacto, (τουτέστιν #ΠρόεδρεΣπάσεΤηΣυμφωνία) έγινε το πλέον δημοφιλές στο Twitter, με εκατοντάδες γυναίκες να φωτογραφίζονται κρατώντας φύλλα χαρτιού με γραμμένο το εν λόγω σύνθημα.

Ανάμεσα στις γυναίκες και υποστηρικτές της κυβέρνησης που καλούν τον πρόεδρο και την ηγεσία του MORENA να μην συμβιβαστούν με τα έμφυλα στερεότυπα της τοξικής αρρενωπότητας, αλλά και εκπρόσωποι φεμινιστικών συλλογικοτήτων.

Δέον να σημειωθεί πως αν και το αριστερό κόμμα είχε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής του την άμβλυνση των έμφυλων ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας έχει επικριθεί για οπισθοχώρηση ως προς την εφαρμογή του προγράμματός του λόγω της συμμαχίας του με το Κόμμα Κοινωνικής Συνάντησης της ευαγγελικής Δεξιάς.

Πηγές: Mexico News Daily

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα