ΑΘΗΝΑ
13:39
|
08.07.2024
Παρασύρθηκε από το ρεύμα του παγωμένου ποταμού, χάνοντας τη ζωή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια Βενεζουελανή μετανάστρια έχασε τη ζωή της επιχειρώντας να διασχίσει τα παγωμένα νερά του ποταμού Ρίο Γκράντε, ενώ άλλο τρεις μετανάστες υπέστησαν υποθερμία στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, σύμφωνα με το ινστιτούτο μετανάστευσης του Μεξικού.

Το κύμα ψύχους που σαρώνει μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ έχει επιτεθεί και στο Μεξικό, με τουλάχιστον 21 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους στο Τέξας και άλλες νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Μέλη των υπηρεσιών μετανάστευσης που περιπολούν στις όχθες του ποταμού, στην περιοχή Πιέδρας Νέγκρας της μεξικανικής Πολιτείας Κοαχουίλα, στα σύνορα με το Τέξας, εντόπισαν τέσσερες ανθρώπους να μπαίνουν στον ποταμό, σημείωσε το ινστιτούτο μετανάστευσης. Δύο από αυτούς εισήλθαν στις ΗΠΑ.

“Οι άλλοι δύο πάλευαν να επιπλεύσουν”, ανέφερε το ινστιτούτο. Παρόλο που ένας από αυτούς μπόρεσε να γυρίσει πίσω στο Μεξικό όπου και υποβλήθηκε σε θεραπεία για υποθερμία., η γυναίκα που ήταν μαζί του, συνέχιζε να παλεύει για τη ζωή της”.

Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε καθώς “παρασύρθηκε από τα ρεύματα του παγωμένου ποταμού (-1 βαθμός Κελσίου), χάνοντας τη ζωή της”.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ταυτοποίησαν τη γυναίκα από το διαβατήριο που βρέθηκε στα ρούχα της. Δεν αποκάλυψαν το όνομά της.

Σε άλλα σημεία διάβασης των μεξικανικών-αμερικανικών συνόρων, όπως η πόλη Χουάρες, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν μετανάστες να πηδούν στο ποτάμι παρά τη χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνοριοφυλακής των ΗΠΑ από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες επαναπροωθήσεις μεταναστών από ό, τι την ίδια περίοδο των προηγούμενων τριών ετών, όπως συμφωνήθηκε με το Μεξικό τον Μάρτιο του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Μαρκόπουλο- Επιχειρούν εναέρια μέσα

ΕΥΔΑΠ: Πιθανή διακοπή νερού σε Πέραμα, Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Ο γρίφος της συνεργασίας Μακρόν-Αριστεράς, η ήττα της Λεπέν και η ανησυχία της Ευρώπης

Αστυνομική έφοδος στην κατάληψη του κυλικείου της Ιατρικής του ΑΠΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα