ΑΘΗΝΑ
16:49
|
25.04.2024
Μια πρωτοβουλία της ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα για την επέτειο των 200 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα καλεί τους φοιτητές των ελληνικών εδρών των ρωσικών πανεπιστημίων να συμμετάσχουν στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.  Με στίχους Ελλήνων και Ρώσων ποιητών, στροφές από ελληνικά δημοτικά τραγούδια και ελεύθερα σχόλια και σκέψεις οι φοιτητές θα μπορέσουν να στείλουν τα μηνύματά τους στην ελληνική γλώσσα με βίντεο που θα δημοσιευτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Sputniknews.gr η δράση με την ονομασία “Πώς κερδίζεται η ελευθερία”  απευθύνεται μεταξύ άλλων στα Πανεπιστήμια Λομονόσοφ της Μόσχας και στο Πανεπιστήμιο του Κρασνοντάρ, όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και μάλιστα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. “Απευθύνεται στους νέους που σέβονται, τιμούν και εκφράζουν ιδεώδη πάνω σε 200 χρόνια χτισίματος ενός έθνους”, δήλωσε στο Sputnik η Ελληνίδα Πρέσβης στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα.

“Πρόκειται για την πρώτη δραστηριότητα που σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς από πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις που θα δείτε στη διάρκεια της χρονιάς. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθότι η πρώτη μας δραστηριότητα γίνεται με τον νέο ηλικιακά κόσμο της Ρωσίας και με αυθόρμητο σχολιασμό στο μεγάλο επετειακό γεγονός των 200 ετών. Δίνουμε από την πλευρά μας ερεθίσματα για ένα γεγονός που αναμένεται να κρατήσει για έναν ολόκληρο χρόνο. Κάθε μήνα θα υπάρχει και μια διαφορετική θεματική ώστε οι νέοι άνθρωποι να αναπτύξουν τα γεγονότα μέσα από την προσωπικότητά τους και μέσω ενός πεδίου που γνωρίζουν πολύ καλά και δεν είναι άλλο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, πρόσθεσε η κ. Νασίκα.

Η δράση πραγματοποιείται όχι μόνο με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά και το κοινό έτος ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα