ΑΘΗΝΑ
17:48
|
24.04.2024
Εντείνονται, μέσω Μόσχας, τα ισραηλινο-συριακά παζάρια μετά τη σύλληψη 25χρονης Ισραηλινής στη Συρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται,μέσω Μόσχας, για ένα ακόμη 24ωρο οι διαπραγματεύσεις Σύρων και Ισραηλινών αξιωματούχων με στόχο τις ανταλλαγές αιχμαλώτων έπειτα από την πρόσφατη σύλληψη 25χρονης Ισραηλινής στη Συρία.

Η εξέλιξη των διαπραγμτεύσεων προκαλεί αίσθηση καθώς χτες είχε δημιουργηθεί η εντύπωση για λήξη της υπόθεσης μετά το παζάρι για την ανταλλαγή της 25χρονης Ισραηλινής με δύο Σύρους από το Γκολάν, εκ των οποίων η μία (Νιχάλ αλ Μακτ) γυναίκα από γνωστή αντιστασιακή οικογένεια κατά της ισραηλινής κατοχής των Υψιπέδων του Γκολάν και ο άλλος (Ντιγιάμπ Καχμούζ) 34χρονος που είχε καταδικαστεί από το Ισραήλ για συνεργασία με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ και την παράνομη μεταφορά εκρηκτικών.

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε και την απελευθέρωση δύο Σύρων βοσκών που είχαν εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος πριν μερικές βδομάδες.

Πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας Χαάρετζ αναφέρουν πως η παράδοση των δύο Σύρων έγινε κοντά στη συριακή μεθοριακή επαρχία Κουνέιτρα που συνορεύει με το Ισραήλ. Οι δύο Σύροι βοσκοί παραδόθηκαν σε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού.

Η υπόθεση της 25χρονης Ισραηλινής που φέρεται πως ήταν πρώην υπερορθόδοξη Εβραία Χαρέντι και εισήλθε “κατά λάθος” προ ημερών στο συριακό έδαφος από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν δείχνει πιο σύνθετη από ό,τι είχε αρχικά εμφανιστεί. Ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μιλώντας σήμερα για το θέμα αυτό είπε πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη “διάσωσή της” προσθέτοντας πως αξιοποιεί τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να το πετύχει. Ανέφερε τέλος πως το Ισραήλ “είναι εν μέσω ευαίσθητων διαπραγματεύσεων για να σώσει ζωές”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα