ΑΘΗΝΑ
12:52
|
25.04.2024
Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης συναντούσε στο πλαίσιο προγράμματος θεατρικής μαθητείας ανήλικους πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο κατηγορούμενος για σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμό ανηλίκων πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης συναντούσε στο πλαίσιο προγράμματος θεατρικής μαθητείας ανήλικους πρόσφυγες.

Ρεπορτάζ που επικαλείται ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων και συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρει πως την περίοδο 2017-2018 τρείς δομές φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, έστελναν παιδιά στo θέατρο όπου δραστηριοποιούνταν ο κ. Λιγνάδης με σκοπό οι ανήλικοι πρόσφυγες να παρακολουθήσουν θεατρικά μαθήματα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο κ. Λαμπρόπουλος τα μαθήματα είχαν κλειστεί από κοινωνικό λειτουργό που γνώριζε τον σκηνοθέτη.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως τα ανήλικα προσφυγόπουλα μετά από λίγες επισκέψεις αρνιόντουσαν κατηγορηματικά να ξαναπάνε στα μαθήματα χωρίς να εξηγούν τον λόγο, παρά τις εκκλήσεις των κοινωνικών λειτουργών.

Τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα και βρίσκονται σήμερα στη Γαλλία, ενώ οι δύο από τις τρείς δομές φιλοξενίας έκλεισαν πριν ένα χρόνο.

Μετά από τις παραπάνω αποκαλύψεις ερωτήματα προκύπτουν τόσο για τον ή τους κοινωνικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν το πρόγραμμα μαθητείας αλλά και την σχέση τους με τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση Λιγνάδη έχει προκαλέσει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία τόσο για την δημιουργούσα υποψίες αδράνεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, αλλά και για την πολιτική κάλυψη για την οποία του πρόσφερε έως σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με την αντιπολίτευση να βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η υπουργός, σε σημερινή της συνέντευξη τύπου και σε πλήρη αναντιστοιχία με την στάση της τις προηγούμενες μέρες, επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα