ΑΘΗΝΑ
23:28
|
26.04.2024
Ακόμη και το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα έχει ζητήσει να εμβολιαστεί με Sputnik-V
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσκληση για εμβολιασμό με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V σε όλες τις ξένες διπλωματικές αποστολές έχει αποστείλει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται πως η πρόσκληση για εμβολιασμό είναι κοινή σε πολλές χώρες. “Η ασθένεια μεταδίδεται γρήγορα. Θέτει απειλή σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Οι προσκλήσεις για συμμετοχή στον εμβολιασμό στάλθηκαν σε όλες τις πρεσβείες και τα γραφεία των διπιστευμένων διεθνών οργανισμών” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ως σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού διπλωμάτες από 12 πρεσβείες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ιταλία, η Σερβία, η Αργεντινή και το Μεξικό.

Το ρωσικό πρόγραμμα εμβολιασμού ξένων διπλωματών είναι σύμφωνο με τις διεθνείς συμφωνίες και την Σύμβαση της Βιέννης του 1961 περί Διπλωματικών Σχέσεων, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως πρέπει να δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες για να επιτελούν το έργο τους οι διπλωματικές αποστολές με διατήρηση της ασφάλειάς τους.

Στο ρωσικό πρόγραμμα εμβολιασμού συμμέχουν ελεύθερα Ρώσοι διπλωμάτες και υπάλληλοι ρωσικών διπλωματικών αποστολών που υπηρετούν στο εξωτερικό και οι οποίοι μπορούν να προσέλθουν στη Μόσχα κάνοντας χρήση προσωπικής άδειας ή επ’ αφορμής επαγγελματικού ταξιδιού.

Αίτημα Αμερικανών διπλωματών για εμβολιασμό στη Μόσχα

Tην Πέμπτη η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ δημοσίευσε πληροφορίες που αναφέρουν πως Αμερικανοί διπλωμάτες σε τουλάχιστον 13 χώρες, συμπεριλαμβανόμενης της Ρωσίας, ζήτησαν να εμβολιαστούν στις χώρες που υπηρετούν λόγω ελλείψεων επαρκών ποσοτήτων εμβολίων από το Στέιτ Ντηπάρτμεντ στις ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρουν πως έχουν ήδη ζητήσει δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V μέρος του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα επειδή “η Ουάσιγκτον δεν μπορούσε να τους υποσχεθεί την αποστολή αμερικανικών εμβολίων στο εγγύς μέλλον”!

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρονται ταπεινωτικές διαδικασίες εξέτασης του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Κίνα καθώς υποχρεούνται να υποβληθούνσε πρωκτικό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού

Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ έχει ζητήσει 315.000 δόσεις εμβολίων κατά του covid-19 αλλά έχει λάβει μόλις το 23% της αιτηθείσας ποσότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα