ΑΘΗΝΑ
04:19
|
28.05.2024
Επτά προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία κατά τη σημερινή συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία κατά τη σημερινή συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ για την συγκέντρωση αναφέρει: Την 18.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα 120 περίπου ατόμων πραγματοποίησε στην οδό Πανεπιστημίου συγκέντρωση υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν για να αποτρέψουν την κατάληψη του οδοστρώματος, δέχθηκαν επίθεση με ρίψη αντικειμένων από τους συγκεντρωμένους, τους οποίους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων μέσω της οδού Πανεπιστημίου μετέβη στην Πλατεία Ομονοίας, όπου και αποχώρησε την 18.40 ώρα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 7 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρη Κουφοντίνας διανύει την 42η μέρα απεργίας πείνας, με ορατό πλέον τον κίνδυνο για τη ζωή του. Μέχρι σήμερα δεκάδες επώνυμοι, μεταξύ των οποίων αλλοδαποί ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένοι διανοούμενοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, νομικοί και χιλιάδες απλοί πολίτες έχουν ζητήσει να τηρηθεί ο φωτογραφικός νόμος που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και ο απεργός πείνας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά εις μάτην, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να φέρεται εκδικητικά και έκνομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Η Μπουρκίνα Φάσο παρατείνει τη στρατιωτική κυριαρχία κατά πέντε χρόνια

Κοινή δράση σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις δραστηριότητες της Eldorado Gold

Χεζμπολάχ: Πολλαπλά χτυπήματα κατά του Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής (24/5)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα