ΑΘΗΝΑ
19:21
|
25.04.2024
H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κάλεσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένα λακωνικό κείμενο, στο οποίο δεν αναγράφεται το θέμα της συνέντευξης, ενημερώθηκαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη Λίνα Μενδώνη την Παρασκευή (19/02), με φόντο τα όσα συγκλονίζουν τον χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου.

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σας καλεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό, «φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου» ανοίγει η Εισαγγελία, η οποία διευρύνει την έρευνα που ξεκίνησε, μετά τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος επιφανούς ηθοποιού και σκηνοθέτη και φωτογραφίζουν τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ως θύτη σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ήδη έχει κληθεί να καταθέσει στην Εισαγγελία την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Τη Δευτέρα (15/02) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σπύρο Μπιμπίλα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία σχετικά με το κύμα καταγγελιών των τελευταίων εβδομάδων που αφορά στον χώρο του θεάτρου, ο οποίος πλήττεται από περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και λεκτικής ή σωματικής βίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα