ΑΘΗΝΑ
19:16
|
18.04.2024
Νέο υψηλό επίπεδο - ρεκόρ σημείωσε σήμερα το bitcoin, με την κεφαλαιοποίησή του να πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ σημείωσε σήμερα το bitcoin, με την κεφαλαιοποίησή του να πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια.

Η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο αυξήθηκε 2,6% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 52.932 δολαρίων, ενώ αναμένεται να καταγράψει κέρδη 8% στην εβδομάδα. Από την αρχή του μήνα, η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 60%.

Τα κέρδη του bitcoin τροφοδοτήθηκαν από ενδείξεις ότι κερδίζει την αποδοχή γνωστών επενδυτών και εταιρειών, από την Tesla και τη Mastercard έως τη BNY Mellon.

Mετά την τελευταία άνοδο της τιμής, η κεφαλαιοποίησή του – δηλαδή η αξία των bitcoin που κυκλοφορούν – έφθασε περίπου στα 982 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, καταλαμβάνοντας δεσπόζοντα ρόλο στην ψηφιακή νομισματική αγορά, αφού η αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων να ανέρχεται σε περίπου 1,6 τρισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα το ψηφιακό νόμισμα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ η ευρύτερη αγορά του ψηφιακού χρήματος έχει προσελκύσει ήδη την προσοχή μεγιστάνων των hedge funds, όπως των Άλαν Χάουαρντ και Πολ Τιούντορ Τζόουνς.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το πολύ υψηλών διακυμάνσεων ψηφιακό νόμισμα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται ακόμη ιδιαίτερα στο εμπόριο.

Αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι οι σημερινές τιμές του κρυπτονομίσματος είναι πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις για την εύλογη αξία του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Φάμελλος: Οικονομικό σκάνδαλο το Flyover-Στο φως το έγγραφο της παράτασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα