ΑΘΗΝΑ
09:04
|
05.10.2024
“Πρέπει ο κόσμος να σπάσει τη σιωπή του. Η ώρα ήρθε”, τόνισε και ζήτησε την παραίτηση της Μενδώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την ανάγκη να αναδειχθεί το φωτεινό κομμάτι του θεάτρου αλλά και να κατονομαστεί δημόσια ο θεσμικός του θεάτρου που κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκων μίλησε ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο ηθοποιός τάχθηκε υπέρ της παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη από τη θέση της και την ανάληψη όλων των ευθυνών τους για την υπόθεση που πλέον παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Sputnik ο κ. Χειλάκης είπε: “Επειδή ο χώρος του θεάτρου έχει λασπωθεί βάναυσα θα πρέπει να βγουν μπροστά και να αναδειχθούν τα φωτεινά παραδείγματά του. Είναι πάμπολλα. Δεν είναι όλος ο χώρος αυτός ο διεφθαρμένος ζόφος που σήμερα έρχεται στο φως. Και πρέπει οπωσδήποτε να καταγγελθούν όλα τα βάναυσα περιστατικά και όσα εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο. Πρέπει ο κόσμος να σπάσει τη σιωπή του. Η ώρα ήρθε”.

Ερωτηθείς εάν εξεπλάγην με όσα καταγγέλλονται για συναδέλφους του, που εμφανίζονται ως αυτουργοί επαχθών πράξεων σεξουαλικής κακοποίησης ο Αιμίλιος Χειλάκης απάντησε: “Όχι, δεν έπεσα καθόλου από τα σύννεφα, αλλά η δική μου η γενιά είχε γενικώς μάθει με το ξύλο”. Στη διευκρίνισε: “Το ξύλο και η κακοποίηση θεωρούνταν μια συμπεριφορά δεδομένη, αυτονόητη, ακόμη και στο σχολείο”.

Χθες Πέμπτη ο κ. Χειλάκης με πολλούς άλλους συναδέλφους του (Μαρία Κανελλοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Όμηρο Πουλάκη, Γιάννη Στάνκογλου, Άννα Ελεφάντη, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα) συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα “Οι ηθοποιοί στον καιρό της COVID-19 και του #metoo.

“Όταν τελείωσα τη σχολή είπα ότι δε θέλω να ξαναδώ ποτέ αυτούς τους ανθρώπους. Ομως αυτή η τακτική συνεχιζόταν και στις πρώτες παραστάσεις με θιασάρχες παλιότερους. Προσβλητικοί, δεσποτικοί, βίαιοι. Νομίζαμε ότι χρειάζεται αυτή η βία, χρειάζεται αυτό το μαστίγιο. Διαβάζω τις εφημερίδες να τους αποκαλούν  ‘θεατράνθρωπους’. Όχι δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι του θεάτρου. Αυτοί είναι ανασφαλείς συμπλεγματικοί που βρήκαν τρόπο να εκτονώνουν την αδυναμία τους. Εμείς πρέπει να διαφημίσουμε τους ‘Γιάννη Μπέζους’ αυτής της δουλειάς. Τους ‘Τάνια Τσανακλίδου’ αυτής της δουλειάς. Να πούμε ότι οι περισσότεροι από τη γενιά μας δεν ακολουθούν αυτές τις κακές πρακτικές. Και σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές ορέξεις του καθενός δεν χρήζει μόνο καταγγελίας αλλά και ψυχιάτρου. Βέβαια θέλω πάντα να κρατάω το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτή η κυβέρνηση όμως έχει πελατεία την εκκλησία, όχι το θέατρο”, είπε χθες στην εκδήλωση ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

«Future Cometh»: Η πρώτη περιοδική έκθεση του ΝΠΔΔ Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού είναι για τα 100 χρόνια του… Κολλεγίου Ανατόλια

Ο Κικίλιας λέει πως αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα