ΑΘΗΝΑ
19:15
|
26.04.2024
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Μαντελέι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζικές συγκεντρώσεις πλήττουν την ασιατική χώρα για πάνω από δύο εβδομάδες, με διαδηλωτές και αστυνομία να συγκρούονται αφού ο στρατός κατέλαβε την εξουσία και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Μαντελέι, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Myanmar Now. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο ναυπηγείο Γιανταναρμπόν, που βρίσκεται στον ποταμό Ιραγουάντι, καθώς η αστυνομία στόχευσε διαδηλωτές με αληθινά πυρά και λαστιχένιες σφαίρες.

Εν τω μεταξύ, το AFP ανέφερε ότι “δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 άλλοι τραυματίστηκαν”, αναφέροντας ως πηγή μια εθελοντική ομάδα διάσωσης έκτακτης ανάγκης που εδρεύει στο Μαντελέι.

Πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύουν φρικτές φωτογραφίες που φέρεται ότι τραβήχτηκαν στον τόπο όπου έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί, δείχνοντας θύματα των συγκρούσεων. Μερικές από τις αναρτήσεις δείχνουν έναν νεαρό άνδρα που φέρεται να πυροβολήθηκε από την αστυνομία, με μέρος του κεφαλιού του να έχει ανοίξει από τα πυρά.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στη Μιανμάρ από τότε που ο στρατός συνέλαβε την επικεφαλής της κυβέρνησης, την Αούνγκ Σαν Σου Κι, τον Πρόεδρο Ουίν Μιντ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους την 1η Φεβρουαρίου. Οι ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν το υπουργικό συμβούλιο για νοθεία κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου και δεσμεύθηκαν να διεξαγάγουν άλλη ψήφο τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα