ΑΘΗΝΑ
08:47
|
20.05.2024
Ένα δικαστήριο στη Μόσχα διέταξε τη σύλληψη ενός Ρώσου άνδρα λόγω υποψιών ότι έχει διαβιβάσει ευαίσθητες πληροφορίες στη Δύση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα δικαστήριο στη Μόσχα διέταξε τη σύλληψη ενός Ρώσου άνδρα λόγω υποψιών ότι έχει διαβιβάσει ευαίσθητες πληροφορίες στη Δύση. Ο Ντεμούρι Βόρονιν εργαζόταν ως σύμβουλος για την ενεργειακή πολιτική στο γερμανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με αναφορές.

Την Παρασκευή, ένας δικαστής στο Δικαστήριο του Λεφορτόβο δήλωσε ότι ο Βόρονιν θα παραμείνει στη φυλακή όσο οι εισαγγελείς προετοιμάζουν την υπόθεση εναντίον του για εσχάτη προδοσία. Μια πηγή είπε στο πρακτορείο Interfax ότι «υποψιάζονται ότι μετέφερε πληροφορίες που αποτελούν κρατικό μυστικό σε μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Στο εγγύς μέλλον, υπάρχουν σχέδια να του απαγγελθούν κατηγορίες».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο Βόρονιν είπε ότι εργάστηκε στο Bundestag στο Βερολίνο, παρέχοντας υπηρεσίες ανάλυσης μαζί με τους βουλευτές της χώρας. «Σύμφωνα με τον ίδιο τον Βόρονιν», είπε μια πηγή, «εργάστηκε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, περίπου ένα χρόνο, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη».

Ένας άντρας με το ίδιο όνομα αναφέρεται ως διευθυντής μιας εταιρείας εκκαθάρισης συμβούλων διαχείρισης, της Resost LLC. Ως άλλες εξειδικεύσεις της αναφέρονται η διαχείριση εταιρειών χαρτοφυλακίου και «άλλες δραστηριότητες πρόσληψης». Η πλέον ανενεργή επιχείρηση είχε καταχωρισμένη διεύθυνση ακριβώς έξω από την πλατεία Λουμπιάνκα στη Μόσχα, όπου εδρεύει η ελίτ υπηρεσία ασφαλείας FSB της Ρωσίας.

Πέρυσι, ο Ιβάν Σαφρόνοφ, πρώην ανταποκριτής για τις εφημερίδες της Μόσχας Kommersant και Vedomosti, συνελήφθη για κατασκοπεία. Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι είχε μεταφέρει μυστικά δεδομένα σε κατασκόπους στην Τσεχική Δημοκρατία, μέλος του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ. Εργαζόταν για το Roscosmos, το διαστημικό οργανισμό της Ρωσίας, τη στιγμή της σύλληψής του.

Λόγω της ομοιότητας των κατηγοριών, ο δικηγόρος του Σαφρόνοφ ερωτήθηκε την Παρασκευή εάν υπήρχε σχέση μεταξύ του και του Βόρονιν. Ο Ιβάν Παβλόφ, ωστόσο, δήλωσε ότι είναι απίθανο να συνδέονται οι υποθέσεις. “Δεν έχω ακούσει τίποτα για σχέση του Σαφρόνοφ με την υπόθεση Βόρονιν”, είπε στο TASS. “Ωστόσο, δεν έχουμε συζητήσει ακόμη τη σύλληψη του Βόρονιν με τον Σαφρόνοφ”.

“Ο Βόρονιν είναι διάσημος εμπειρογνώμονας. Πιθανότατα θα μπορούσαν να γνωρίζονται. Αλλά η γνωριμία τους δεν σημαίνει ότι οι υποθέσεις τους συνδέονται”, πρόσθεσε.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ένας Ρώσος αξιωματικός του στρατού από τις μυστικές στρατηγικές δυνάμεις πυραύλων της χώρας συνελήφθη από την FSB. Αξιωματούχοι λένε ότι είχε διαβιβάσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε Ουκρανούς κατασκόπους. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 ετών έαν καταδικαστεί.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα