ΑΘΗΝΑ
20:15
|
20.05.2024
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις προς τη χώρα μας, αυτή τη φορά υπεραμυνόμενη των ερευνών του Τσεσμέ στο Αιγαίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις προς τη χώρα μας, αυτή τη φορά υπεραμυνόμενη των ερευνών του Τσεσμέ στο Αιγαίο, με νέο δημοσίευμα, ρίχνωντας παράλληλα την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας της γείτονος χώρας, αναφέρει ότι η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για τις υποθαλάσσιες εργασίες που πραγματοποιεί μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου. 

«To Tσεσμέ ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αιγαίο. Οι οποίες είναι νόμιμες, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976» αναφέρουν.

Η Τουρκία υποστηρίζει ακόμη πως μετά τις 25 Ιανουαρίου και την ολοκλήρωση του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών η Ελλάδα προχώρησε σε υποθαλάσσιες εργασίες μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ενώ με νέα Navtex στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησε υποθαλάσσιες εργασίες βόρεια της Κρήτης με άγνωστη ημερομηνία λήξης.

Επίσης κάνουν λόγο για ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά που είναι αποστρατικοποιημένα σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες.

Τέλος, η Ελλάδα πρέπει «να αποφύγει τις ενέργειες και την ρητορική που αυξάνουν την ένταση και να προσπαθήσει στην επίλυση των προβλημάτων με συναντήσεις και ειλικρινή διάλογο», δήλωσαν οι πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Μικρή αύξηση ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα