ΑΘΗΝΑ
13:39
|
20.04.2024
Έχει την πολιτική ευθύνη και οφείλει να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό, είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της παραίτησης της Λίνα Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού τάχθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του “Πρώτου Θέματος”, η κα Βόζεμπεργκ εκτιμά πως η Υπουργός οφείλει να παραιτηθεί, διότι εκ του θεσμικού ρόλου της έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογής του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

Η ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στην κα Μενδώνη ούτε για απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιγνάδης συνελήφθη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ υποστήριξε πως η υπουργός Πολιτισμού οφείλει να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό καθώς είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε από τον κ. Λιγνάδη, είναι δική της ευθύνη η επιλογή των προσώπων. Η ίδια χαρακτήρισε “αδιανόητο” να τολμούν κάποιοι με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του Πρωθυπουργού.

“Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο”, είπε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και χρειάζεται να αυστηροποιηθεί. Ως εκ τούτου κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει εκ νέου το θέμα της παραγραφής αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα