ΑΘΗΝΑ
06:52
|
20.04.2024
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας χαρακτήρισε την ενέργεια “αποκρουστική”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη και καταδικαστική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης της Αυστραλίας απέναντι στους θεατές του τελικού του τουρνουά τένις Australian Open που αποδοκίμασαν με σφυρίγματα και γιουχαΐσματα την αναφορά αξιωματούχου στο παγκόσμιο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του νέου κορονοϊού. Η αξιωματούχος της ομοσπονδίας αντισφαίρισης αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά της Covid-19 ως ένα “σημάδι αισιοδοξίας” και οι φίλοι του τένις στις κερκίδες τον αποδοκίμασαν.

Μια αποδοκιμασία, η οποία συνέβη τη στιγμή που στην Αυστραλία αρχίζει το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. “Η συμπεριφορά του κόσμου στις κερκίδες ήταν αποκρουστική”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας, Μάικλ ΜακΚόρμακ. “Καταδικάσω τις αποδοκιμασίες σε οποιαδήποτε εκδήλωση και ακόμα περισσότερο σε μια τόσο σημαντική αθλητική εκδήλωση”, πρόσθεσε τονίζοντας ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Από τους πρώτους που έλαβαν χθες Κυριακή την πρώτη δόση του εμβολίου ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον. Η Αυστραλία έχει παραλάβει δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech ενώ την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την Astra Zeneca.

Νικητής του τελικού ήταν ο Σέρβος πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο αθλητής, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, κατέκτησε τον 18ο Grand Slam τίτλο του και 9ο στο Ασυτραλιανό Όπεν επικρατώντας του Ρώσου Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Σέρβος μετά από μια ώρα και 52 λεπτά, επικράτησε του αντιπάλου του με 7-5, 6-2, 6-2 “σπάζοντας” το σερί των 20 συνεχόμενων νικών που κρατούσε ο Μεντβέντεφ από το Νοέμβριο του 2020.

Με τον σημερινό του τίτλο, ο Τζόκοβιτς συμπλήρωσε τους 82 συνολικά, φτάνοντας τους 18 Major τίτλους και μειώνοντας τη διαφορά από τους Φέντερερ και Ναδάλ, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους από 20 ο καθένας.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα