ΑΘΗΝΑ
10:27
|
16.04.2024
Η "διαδικασία και οι κοινοί μηχανισμοί" για στενότερη συνεργασία συζητήθηκαν στο Κουβέιτ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιπροσωπείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ συναντήθηκαν σήμερα στο Κουβέιτ συνεχίζοντας τη διαδικασία μείωσης των μεταξύ τους εντάσεων μετά την κρίση που πέρασαν οι σχέσεις τους από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι την 41η Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου στη σαουδαραβική πόλη Αλ Ούλα.

Πληροφορίες του σαουδαραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια αναφέρουν πως οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζήτησαν στο Κουβέτι τη “διαδικασία και τους κοινούς μηχανισμούς” για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν τον Ιανουάριο στην σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που ουσιαστικά τερμάτισε και επίσημα την σοβαρή κρίση στις σχέσεις χωρών της περιοχής (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Εμιράτα και Αίγυπτος έναντι Κατάρ).

Ωστόσο απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την πλήρη εξομάλυνση των ανταγωνιστικών σχέσεων αμφοτέρων χωρών που προωθούν αντικρουόμενα συμφέροντα σε περιοχές αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως π.χ. είναι η Λιβύη, τα παλαιστινιακά εδάφη στη Λωρίδα της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, η Συρία κ.α..

Σε κάθε περίπτωση παίνεσαν το ρόλο που έπαιξε η Σαουδική Αραβία φιλοξενώντας την ιστορική σύνοδο κορυφής στην Αλ Ούλα, η διακήρυξη της οποίας σήμανε τον τερματισμό της διένεξης στις σχέσεις χωρών της περιοχής.

A handout picture provided by the Saudi Royal Palace on January 5, 2021, shows the leaders of the GCC countries. (AFP)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα