ΑΘΗΝΑ
08:09
|
25.04.2024
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θεωρείται μία μικρή "νίκη" για τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που θα ενημερωθεί για τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέμα χρόνου θεωρείται να πέσουν στα χέρια του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης τα πολυπόθητα φορολογικά στοιχεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο “δρόμος” ανοίγει μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα του πρώην προέδρου για “πάγωμα” δικαστικής απόφασης της 7ης Οκτωβρίου, με την οποία ζητούνταν από τη λογιστική εταιρεία τού, Mazars USA, να παραδώσει τα στοιχεία σε επιτροπή που συγκλήθηκε από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θεωρείται μία μικρή “νίκη” για τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που θα λάβει γνώση των φορολογικών στοιχείων του πρώην προέδρου μολονότι αυτά δεν θα δημοσιοποιηθούν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο πλειοψηφούν οι συντηρητικοί 6-3 (τρεις δικαστές έχουν διοριστεί μάλιστα επί προεδρίας Τραμπ) είχε ήδη αποφανθεί τον περασμένο Ιούλιο επί της υπόθεσης, απορρίπτοντας το επιχείρημα του Τραμπ ότι απαλλάσσεται από ποινικές έρευνες ως εν ενεργεία πρόεδρος.

Ο πρώην πρόεδρος έσπασε την “παράδοση” δεκαετιών και σε αντίθεση με ό,τι έκαναν οι προκάτοχοί του προτίμησε να αποσιωπήσει τις φορολογικές δηλώσεις του καθώς ήθελε να αποφύγει την δημοσιοποίηση λεπτομερειών που αφορούν το ακριβές μέγεθος της περιουσίας του και τις δραστηριότητες της εταιρίας ακινήτων του “Οργανισμού Τραμπ”.

Ο Τραμπ συνεχίζει ακόμη να αντιμετωπίζει μια σειρά νομικών ζητημάτων σχετικά με την προσωπική και επιχειρηματική του δραστηριότητα. Η έρευνα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ξεκίνησε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια με αφορμή πληρωμές που φέρεται να έκανε ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ Μάικλ Κοέν , πριν από τις εκλογές του 2016, σε δύο γυναίκες: την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς  και το πρώην μοντέλο του Playboy, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ

Προ βδομάδων η εισαγγελία της Ν.Υόρκης ζήτησε διεύρυνση του ελέγχου ώστε να επικεντρωθεί στην πιθανότητα απάτης σε τραπεζικά, φορολογικά, ασφαλιστικά θέματα και παραποίηση λογιστικών αρχείων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα