ΑΘΗΝΑ
02:45
|
20.04.2024
Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές εμβάθυνσης των αμυντικών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Εμιράτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Εμιρατινό υπουργό Επικρατείας που είναι αρμόδιος για τις Αμυντικές Υποθέσεις Μοχάμεντ αλ Μπουουάρντι είχε σήμερα στο Άμπου Ντάμπι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι προοπτικές εμβάθυνσης των αμυντικών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Εμιράτα καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Νωρίτερα επισκέφθηκε το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ που έχει σταλεί στο λιμάνι Ζαγέντ του Άμπου Ντάμπι συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού #IDEX2021 & #NAVDEX2021».  

Image

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ολοκληρώνει σήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη διάρκεια της οποίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama), παρακολούθησε την τελετή έναρξης των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021” και το Διεθνές Συνέδριο ‘Αμυνας που πραγματοποιείται στο εθνικό εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος.

Οι συναντήσεις του Κ. Φλώρου

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε για τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους με τον Αρχηγό ΓΕΣ (ΑΓΕΕΔ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), υποστράτηγο Χαμάντ Μοχάμεντ Θάνι αλ Ρουμάιθι, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ “σε εγκάρδιο κλίμα την άριστη συνεργασία” των Ενόπλων Δυνάμεων αμφοτέρων χωρών.

Επιπλέον ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον ΑΓΕΕΔ της Ιορδανίας Major General Yousef Huneiti, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και πληθώρα θεμάτων που αφορούν στην συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα