ΑΘΗΝΑ
08:15
|
25.04.2024
Καρατομήθηκε από το ‘The Mandalorian’ γιατί συνέκρινε το πολιτικό κλίμα της Αμερικής σήμερα με εκείνο της ναζιστικής Γερμανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηθοποιός Τζίνα Καράνο δηλώνει αποφασισμένη να πολεμήσει εναντίον της “κουλτούρας της ακύρωσης” ή αλλιώς cancel culture και εναντίον του εκφοβισμού του Χόλιγουντ για να μπορεί, όπως είπε, ο υπόλοιπος κόσμος να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του χωρίς τον φόβο της “αριστερόστροφης” πολιτικής ορθότητας.

Η πρώην αθλήτρια του MMA και γνωστή ως Κάρα Ντόουν από τον ρόλο της στη σειρά επιστημονικής φαντασίας, ‘The Mandalorian’ απολύθηκε στις αρχές του μήνα από την Disney+ εξαιτίας μιας ανάρτησής της στον λογαριασμό της στο Instagram. Το κείμενό της χαρακτηρίστηκε αντισημιτικό, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς συνέκρινε το σημερινό πολιτικό κλίμα της Αμερικής με εκείνο της ναζιστικής Γερμανίας, με την έννοια ότι οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί καταπιέζονται.

Η ανάρτησή της “εξαφανίστηκε” σχεδόν αμέσως, αλλά κάποιοι χρήστες πρόλαβαν να τη “φωτογραφίσουν” εγκαίρως και να τη διαμοιράσουν σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η Τζίνα Καράνο, σε συνέντευξή της χθες Κυριακή στον Μπεν Σαπίρο του “Daily Wire” ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ούτε να απολογηθεί για το κείμενό της. Τόνισε ότι περίμενε εδώ και μήνες την απόλυσή της μετά τις συνεχείς επιθέσεις που δεχόταν από τη μάζα της cancel culture και για αυτό αποφάσισε να “πέσει” προκαλώντας πάταγο. Πρόσθεσε ότι βαρέθηκε επίσης να βλέπει άλλους ηθοποιούς να “διώκονται” και να λοιδορούνται για τις μη πολιτικά ορθές απόψεις τους.  

“Ακόμα τρέμω, ακόμα με πληγώνει αυτό που συνέβη”, είπε η Καράνο στη συνέντευξή της. Πρόσθεσε, “με εξοργίζει όμως και η σκέψη ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε άλλο που μπορεί να μην έχει τις ίδιες άμυνες που είχα εγώ. Δεν θα το ανεχτώ. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κάνουν να αισθανόμαστε ενοχικά για τις απόψεις μας”.

Η Καράνο πληροφορήθηκε από το διαδίκτυο για την απόλυσή της στις 11 Φεβρουαρίου και μία ημέρα υπέγραψε συμβόλαιο με την Daily Wire για να κάνει την παραγωγή και να πρωταγωνιστήσει σε μια δική της ταινία. Οι δύο πλευρές λένε ότι με αυτή τη συμφωνία στέλνουν ένα μήνυμα στην “κουλτούρα της ακύρωσης”.

Στη δήλωσή της η Lucasfilm ανέφερε: “Η Τζίνα Καράνο δεν εργάζεται πλέον για την Lucasfilm και δεν υπάρχουν πλάνα για να εργαστεί και στο μέλλον. Ωστόσο οι δημοσιεύσεις της στα social media που υποτιμούν τους ανθρώπους με βάση την πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα είναι αποτρόπαιες και απαράδεκτες”.

Η Καράνο δεν έχει κρύψει ποτέ το πόσο βαθιά συντηρητική. Έχει δεχθεί κριτική και στο παρελθόν για σχόλια που κοροϊδεύουν όσους φορούν μάσκα λόγο της πανδημίας, για απάτη στην ψηφοφορία στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και για τις προτεινόμενες αντωνυμίες στο βιογραφικό της στο Twitter που κρίθηκε από αρκετούς ως τρανσοφοβικό.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα