ΑΘΗΝΑ
02:59
|
25.04.2024
Παρόλα αυτά βλέπει φως "στο τούνελ" μετά το δεύτερο τρίμηνο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μηνιαίο κόστος του lockdown σε εθνικό επίπεδο είναι περίπου 3 δισ. ευρώ, ενώ οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί αυτή την περίοδο στις «κόκκινες» περιοχές (μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική) στοιχίζουν περίπου 2,7 δισ. ευρώ, καθώς το 67% του τζίρου της οικονομίας παράγεται σε αυτές τις περιοχές.

Αυτά ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως για κάθε μήνα που συνεχίζονται τα μέτρα, ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρεί κατά 0,8% και το πρωτογενές αποτέλεσμα επιβαρύνεται κατά 0,7%!

Παρόλα αυτά έκανε στη συνέχεια μία τολμηρά αισιόδοξη πρόβλεψη για την σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, λέγοντας πως στο δεύτερο τρίμηνο εφέτος (δηλαδή μετά τον Ιούνιο…_) αναμένεται να φανεί «φως στην άκρη του τούνελ»

Ισχυρίστηκε ακόμη πως όσο περνά ο χρόνος “θα αποκαθίσταται σταδιακά η καθημερινότητα”. Εντούτοις τόνισε ότι εντός 2021 δεν θα καλυφθούν οι απώλειες της πανδημίας και αυτό, κατά τις τωρινές εκτιμήσεις και στη βάση των σημερινών δεδομένων, θα καταστεί “εφικτό το 2022”.

Υποστήριξε ότι “προτεραιότητα της κυβέρνησης” είναι να συνεχιστεί η δημοσιονομική χαλάρωση και το 2022 και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας, να αντιμετωπισθεί “όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Ερωτηθείς για την «επόμενη ημέρα» είπε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η οικονομική πολιτική που διακόπηκε από την πανδημία. Διέκρινε πως η ανάπτυξη μπορεί να καταστεί βιώσιμη εάν η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών είναι μεγαλύτερη από αυτή της κατανάλωσης.

Κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση “θα είναι δίπλα στην κοινωνία” για όσο χρειαστεί “εντός των απαραίτητων δημοσιονομικών περιορισμών” που υπαγορεύει η δημοσιονομική σταθερότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα