ΑΘΗΝΑ
19:03
|
24.02.2021
Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας κατήγγειλε ότι η κολομβιανή υπηρεσία πληροφοριών είχε προσλάβει τον σμηναγό Ρόναλντ Μαρέρο Λοσάνο για πληροφορίες σχετικά με τα οπλικά συστήματα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπεζ, κατήγγειλε ότι η κολομβιανή υπηρεσία πληροφοριών είχε προσλάβει τον σμηναγό Ρόναλντ Μαρέρο Λοσάνο προσπαθώντας να λάβει πληροφορίες για τα οπλικά συστήματα της πολεμικής αεροπορίας της Βενεζουέλας.

“Στο FANB δεν υπάρχει χώρος για προδοσία! Χάρη στην άμεση καταγγελία των πατριωτών στρατιωτών, ο σμηναγός Ρόναλντ Μαρέρο Λοσάνο συνελήφθη εν δράσει (…) καθώς προσπαθούσε να λάβει πληροφορίες από τη στρατηγική πλατφόρμα SUKHOI-30 MK2 της AMB -Βολιβιακής Πολεμικής Αεροπορίας- “, ανέφερε σε ανάρτησή του, o Βενεζουελάνος ΥΠΕΞ στο Twitter .

Ο υπουργός ανέφερε επίσης πως ο “προδότης” αξιωματικός είχε προσληφθεί από έναν πράκτορα της Εθνικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Κολομβίας με αμοιβή 1.000 δολάρια την εβδομάδα για να του παρέχει πληροφορίες σχετικά με την AMB, τονίζοντας ότι συνελλήφθη και ότι δίνει λεπτομερή κατάθεση.

Ο υπουργός στηλίτευσε την κυβέρνηση της Κολομβίας, καταγγέλλοντας ότι “υποστηριζόμενη από τη CIA”, εμμένει “στην εχθρική της στάση εναντίον της Βενεζουέλας” απειλώντας την κυριαρχία της. Κατηγόρησε επίσης την Κολομβία ότι έχει μετατραπεί σε μόνιμο κέντρο συνωμοσίας εναντίον της Βενεζουέλας προειδοποιώντας ότι κάθε προσπάθεια πραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, είτε συμβατική είτε μυστική, θα βρει έντονη αντίδραση.

“Χωρίς καμία ρητορική, λέμε στον (Πρόεδρο της Κολομβίας) Ιβάν Ντούκε: ΜΗΝ ΛΑΝΘΑΝΕΤΕ!”, διεμήνυσε ο Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπεζ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η κολομβιανή υπηρεσία πληροφοριών είχε επικοινωνήσει με “περισσότερους από 538 στρατιωτικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας” για να λάβει πληροφορίες σχετικά με την “επιχειρησιακή ετοιμότητα” των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν έχουν συλληφθεί αυτοί οι 538 αξιωματικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενταση σε συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα

Ντελίριο και απειλές Ερντογάν κατά επικριτών

Αισιόδοξη πρόβλεψη για εμβολιασμό του 70% των Ευρωπαίων ως τον Αύγουστο

“Πονάει” την Τουρκία το εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα