ΑΘΗΝΑ
18:37
|
20.04.2024
Η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι θα έπρεπε η αντίδραση της κυβέρνησης να ήταν πιο γρήγορη στην υπόθεση Λιγνάδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέση στο ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και την απομάκρυνσή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Στο ίδιο ύφος της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζεμπεργκ, των βουλευτών Πλεύρη-Μπογδάνου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, η πρώην υπουργός Τουρισμού και νυν βουλευτής μίλησε για ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την Λίνα Μενδώνη στην υπόθεση του κ. Λιγνάδη.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αντιθέσεις” του καναλιού Action24, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη». «Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα ή δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”. Όταν με την υπογραφή σου ορίζεις ένα πρόσωπο που στην συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει σε μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική», είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση της κυβέρνησης να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε να υπάρξει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση» σχολίασε η κυρία Κεφαλογιάννη σε ερώτηση για το αν άργησε η κυβέρνηση να δράσει στην υπόθεση Λιγνάδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα