ΑΘΗΝΑ
11:06
|
03.12.2022
Απειλές προς σχεδόν κάθε κατεύθυνση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος θεωρώντας "νόμιμο δικαίωμα" τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι «διασυνοριακές» τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις καθώς και αυτές κατά μήκος των συνόρων της χώρας είναι «νόμιμο δικαίωμα της Τουρκίας» και θα συνεχιστούν διεμήνυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ΑΚΡ, ο Ερντογάν, χρησιμοποίησε σαν πρόσχημα για τις χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις σε γειτονικές χώρες  όπως η Βόρεια Συρία και το Βόρειο Ιράκ την αντιμετώπιση «της τρομοκρατίας». Σε κρεσέντο αύξησης των απειλών ισχυρίστηκε πως η χώρα του «δεν θα ζητήσει την έγκριση» και την άδεια καμίας ξένης δύναμης για να υλοποιήσει «την αποστολή αδελφοσύνης και φιλίας» που επιβάλλεται από την «χιλιόχρονη ύπαρξή της στη γεωγραφία της».

Και συνέχισε: «Δεν θα σταματήσουμε εάν δεν εξασφαλίσουμε όλα τα σύνορά μας μέχρι βάθους». Κάλεσε όλες τις χώρες και αυτούς που «έχουν αρχές και τιμή» να υποστηρίξουν «τον αγώνα» της Τουρκίας «κατά της τρομοκρατίας». Είπε πως κάνουν «κρίσιμο λάθος» όσες χώρες αξιολογούν αυτόν τον «αγώνα» συνοδεύοντάς τον με λέξεις όπως το «αλλά» και το «εντούτοις».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Χουριέτ, ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε δυτικές χώρες είπε ότι τις είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία λέγοντας: «Εάν δεν σβήσετε τη φωτιά την ώρα όπου την βλέπετε, μία μέρα είναι βέβαιο ότι θα φθάσουν μέχρι εσάς…Παρόλα αυτά, τα ίδια λάθη συνεχώς επαναλαμβάνονται. Εδώ εμείς όλοι παρακολουθούμε την μοίρα αυτών που δεν μας ακούν!  Δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφθούμε το μέλλον αυτών των χωρών, των οποίων οι δρόμοι είναι γεμάτοι φωτιά και αίμα, των οποίων τα κοινοβούλια είναι υπό κατάληψη, που ταράσσονται από ρατσισμό και ισλαμοφοβία» είπε σε μία έμμεση αναφορά στα έκτροπα που σημειώθηκαν στις 6  Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Κατά τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα γεγονότα του… 1922 στη Σμύρνη. Είπε ότι είχε γίνει εισβολή και ομαδικές σφαγές σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη πριν 100 χρόνια. Πρόσθεσε δε ότι «χαλάσαμε τα όνειρά τους και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας.

Από τις απειλές του Ερντογάν δεν ξέφυγε ούτε η Ευρώπη, κατηγορώντας την ότι είναι «στο ίδιο κρεβάτι με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Twitter Files: Αποκαλύψεις για λογοκρισία άρθρων για τον Χάντερ Μπάιντεν

Λαβύρινθος στις Άνδεις

Πάνω από 1 εκατομμύριο νεκροί από όπλα στις ΗΠΑ από το 1990

Ο Λευκός Οίκος συγχαίρει την Ε.Ε. για την πρόοδο στη συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα