ΑΘΗΝΑ
06:33
|
27.04.2024
Bολές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τις νέες κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η Ε.Ε. στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Bολές κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τις νέες κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η Ε.Ε. στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι, ξακαθαρίζοντας ότι η αντι-ρωσική πολιτική δεν έχει καμία ελπίδα επιτυχίας.

“Προσπαθούν να μας σταματήσουν με οικονομικές κι άλλες κυρώσεις, προσπαθούν να μπλοκάρουν διεθνή προγράμματα, για τα οποία ενδιαφέρονται κι άλλες πλευρές. Προσπαθούν να επέμβουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή, σε δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας μας. Θέλω να τονίσω, για άλλη μία φορά, πως αυτή η πολιτική κατά της Ρωσίας δεν έχει καμία ελπίδα επιτυχίας” διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα στηλίτευσε την απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε., τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον ταπεινώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλοντας πολιτικές αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ευρώπης.

Η Ευρώπη ταπεινώνεται από την Ουάσινγκτον

“Βλέπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα σημαντικό μέρος της Ευρώπης, να ταπεινώνεται. Από ποιον; Από εκείνους που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους σε άλλους, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα αυτών των εθνών. <…> Από εκείνους που επιδιώκουν μία συγκεκριμένη πολιτική, η οποία επιβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως από την Ουάσινγκτον “, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

“Οι χώρες της ΕΕ δεν επωφελούνται από αυτήν (την πολιτική) · ούτε εμείς επωφελούμαστε από αυτήν, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος μας” σε ανθρωπιστικά και ενεργειακά ζητήματα συνέχισε η Μαρία Ζαχάροβα τονίζοντας ότι αυτές οι σχέσεις στόχευαν στο μέλλον και ότι αυτές θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο.

“Αυτό είναι πέρα ​​από κάθε λογική. Καθώς η λογική εξαφανίζεται, αυτό σημαίνει ότι είναι απλώς μια επινοημένη παράλογη ιστορία με ένα σενάριο καμπάνιας. Πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ταπείνωση της ΕΕ, μιας συμμαχίας χωρών με μεγάλη ιστορία, με πλούσιο πολιτισμό, οικονομικά επιτεύγματα και επιτεύγματα στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιτεύγματα στα οποία η ΕΕ πάντα έδινε προτεραιότητα χωρίς να τα μετατρέπει σε “θέατρο”, όπως είναι τώρα αναγκασμένη” κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον των “υπευθύνων για τη σύλληψη, την καταδίκη και τη δίωξη” του Ναβάλνι.

Ο Μπορέλ σημείωσε επίσης ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων μπορεί να διαρκέσει μία εβδομάδα.

Aπαντώντας χθες Τρίτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε., τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ έχασε μια ευκαιρία να αλλάξει την στεροτυπική αντι-ρωσική συμπεριφορά του.

Η απόφαση για τον σχεδιασμό νέων παράνομων μονομερών περιορισμών εναντίον Ρώσων πολιτών, που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους με μια επινοημένη δικαιολογία, προκαλεί απογοήτευση. Μια άλλη ευκαιρία χάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επανεξετάσει […] τις κυρώσεις και την πίεση που ασκείται στη Ρωσία και οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει την απόλυτη ανεπάρκειά τους “, επεσήμανε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η εμμονή του ευρωπαϊκού μπλοκ επιβεβαιώνει ότι τα πολιτικά κίνητρα της Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας χρησιμοποιούν ως πρόφαση θεατρικές δηλώσει περί της “τήρησης της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών”.

“Στη διεθνή πρακτική αυτό ονομάζεται παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα