ΑΘΗΝΑ
00:55
|
20.04.2024
Σε μια ακόμη απόπειρα κομματικοποίησης της υπόθεσης Λιγνάδη προχώρησε ο «ενημερωτικός» ιστότοπος In.gr.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια ακόμη απόπειρα κομματικοποίησης της υπόθεσης Λιγνάδη προχώρησε ο ενημερωτικός ιστότοπος In.gr. Σε κείμενο του οποίου ο γράφων δεν αναφέρεται κάνει αναφορά στην πολιτική διαδρομή του συνηγόρου του Νίκου Σ., ο οποίος είχε καταγγείλει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενο στον ένα εκ των νομικών αναφέρει πως υπήρξε παλαιότερα μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «μαζί με την συνάδελφό του δικηγόρο συνυπέγραψαν σήμερα κείμενο νομικών υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Το κείμενο, που επιχειρεί να δημιουργήσει σκιές πολιτικού χαρακτήρα γύρω από τα κίνητρα των καταγγελιών και να υποβαθμίσει τις μαρτυρίες των θυμάτων, βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας περί πολιτικών σκοπιμοτήτων εις βάρος της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, κάνοντας θετική αναφορά για το «έργο» της ως προς την επένδυση του Ελληνικού.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι σε πανομοιότυπη δήλωση προέβη και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν ο διευθυντής του ιστότοπου, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, είχε και αυτός χρησιμοποιήσει μία μονταρισμένη φωτογραφία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα με τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη, σε άρθρο με τίτλο «Αποκάλυψη: Είσαι παιδεραστής Αλέξη;». Για να «διευκρινίσει» μόνο λίγο πριν το υστερόγραφο ότι πρόκειται περί μοντάζ.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή: Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας, στόχο έχει να φιμώσει τα θύματα

Σε ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή κάνει λόγω για στοχοποίηση των συναδέλφων, συνηγόρων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, και ζητά από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών «να υπερασπιστεί τα μέλη του από τέτοιες αήθεις επιθέσεις σε βάρος των δικηγόρων και της δικηγορίας».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας, συνηγόρων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, στόχο έχει να φιμώσει τα θύματα.Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων και απροσδιόριστων υπονοουμένων που στέφονται κατά συναδέλφων μας, δικηγόρων, από δημοσιεύματα που ουδεμία σχέση έχουν με τη δημοσιογραφική ενημέρωση και δεοντολογία. Σε πρόσφατο δημοσίευμα στο in.gr, αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι συνάδελφοι δικηγόροι και μέλη της παράταξής μας, Εναλλακτικής Παρέμβασης δικηγόρων Αθήνας, Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος, δικηγόροι του Νίκου Σ., που προέβη πρόσφατα σε μία θαρραλέα καταγγελία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίησή του σε νεαρή ηλικία.

Το δημοσίευμα προφανώς δεν έχει κανένα δημοσιογραφικό σκοπό καταγραφής γεγονότων και πληροφόρησης του κοινού. Ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η απροσδιόριστη σύνδεση του εντολέα των συναδέλφων και θύματος βιασμού, με άσχετα με την υπόθεσή του ζητήματα όπως το κείμενο έκκληση 1000 νομικών για την εξοντωτική μεταχείριση απέναντι στην απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Η προσπάθεια τέτοιων δημοσιευμάτων να παρουσιάσουν την καταγγελία του θύματος ως τρόπον τινά συνδεδεμένη με την αξιωματική αντιπολίτευση ή με την απεργία πείνας κρατούμενου αποτελεί χυδαία διαστρέβλωση. Επενδύει στα αντιδραστικά αντανακλαστικά που καλλιεργούν κύκλοι συστηματικής συκοφαντίας που ταυτίζουν τους ενσυνείδητους νομικούς επιστήμονες που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου με «υπερασπιστές της τρομοκρατίας».

Φαίνεται ότι τώρα, επιχειρείται να παρουσιαστούν οι καταγγελίες ειδεχθών σεξουαλικών κακοποιήσεων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ως προϊόντα κάποιας δήθεν «πολιτικής πλεκτάνης». ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ Η ανατριχιαστική προσπάθεια απαξίωσης των θυμάτων και καλλιέργειας κλίματος υποψίας σε βάρος τους από μερίδα του τύπου αποτελεί επιχείρηση ξεπλύματος των θυτών και των ασύλληπτων εγκλημάτων που τελούνται τόσα χρόνια σε βάρος ανηλίκων και νέων παιδιών. Τέτοια δημοσιεύματα κηλιδώνουν τον τύπο στη χώρα μας και θα έπρεπε πρώτα από όλα να καταγγέλλονται από τον κόσμο της δημοσιογραφίας.

Απαιτούμε από το ΔΣΑ να υπερασπιστεί τα μέλη του από τέτοιες αήθεις επιθέσεις σε βάρος των δικηγόρων και της δικηγορίας.

Δεν θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση των συναδέλφων μας, που τιμούν με τη δουλειά και τη στάση τους τη μαχόμενη δικηγορία και το νομικό επάγγελμα ως μέσο υπεράσπισης των αδυνάτων και αποκατάστασης του δικαίου με ευρύτερη κοινωνική προσφορά. Ούτε θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση των θυμάτων, σε μια στιγμή συλλογικής δύναμης για όσους και όσες έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση. Η αλήθεια θα βγει στο φως και η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί. Να το γνωρίζουν, όσοι απεργάζονται τρόπους εκφοβισμού των θυμάτων, ότι δεν πρόκειται να το αποτρέψουν

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα