ΑΘΗΝΑ
22:43
|
26.04.2024
Η δεξιά πλατφόρμα Rightly απευθύνεται ουσιαστικά στο κοινό του πρώην προέδρου Τραμπ και θα είναι απροκάλυπτα κομματικοποιημένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

‘Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλεί σε δεκάδες δημοσιογράφους του καταριανού δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα η απόφαση της διοίκησης του σταθμού να ανοίξει την ψηφιακή πλατφόρμα Rightly με αποδέκτη τους υπερσυντηρητικούς Αμερικανούς, πολλοί από τους οποίους είναι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε υπόμνημα που υπέγραψαν πάνω από 100 δημοσιογράφοι του σταθμού και έστειλαν στην διοίκηση του σταθμού εκφράζουν την αντίθεσή τους στην δημιουργία δεξιάς, υπερσυντηρητικής ψηφιακής πλατφόρμας τονίζοντας ότι “προδίδει τις δημοσιογραφικές αρχές” και “θα αμαυρώσει ανεπανόρθωτα το όνομα και τη δουλειά του σταθμού”.

The Al Jazeera headquarters in Doha, Qatar.

Η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν επικαλούμενη την επιστολή των δημοσιογράφων του καταριανού σταθμού μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκειά τους για μία πλατφόρμα που αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο την πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ μιας που απροκάλυπτα θα “στοχεύσει” σε “κοινό που δεν εκπροσωπείται σήμερα επαρκώς στο μιντιακό περιβάλλον”, όπως οι δεξιοί Αμερικανοί.

Εκφράζουν δε συναισθήματα “σοκ και σύγχυσης” δεδομένου του γεγονότος πως η απόφαση για την νέα πλατφόρμα ανακοινώνεται σε περίοδο νέων περικοπών στις δαπάνες του σταθμού, έπειτα από νέο μπαράζ απολύσεων σε βάρος κυρίως μαύρων γυναικών χαμηλόμισθων δημοσιογράφων που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια δίχως να πληρώνονται υπερωρίες…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της Γκάρντιαν, οι δημοσιογράφοι του καταριανού σταθμού έμαθαν για το στήσιμο της αμερικανικής ψηφιακής πλατφόρμας Rightly όχι από τη διοίκηση του σταθμού αλλά από ρεπορτάζ συναδέλφων τους στο Politico.com.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως αρχισυντάκτης της ψηφιακής πλατφόρμας Rightly ορίστηκε ο πρώην δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Fox News, Σκοτ Νόρβελ.

Ο Νόρβελ σε μετέπειτα δελτίο Τύπου δήλωσε πως επιδιώκει να εκφράσει και να παρουσιάσει “το ευρές φάσμα της αμερικανικής δεξιάς”.

Πιθανό κοινό μίας τέτοιας πλατφόρμας αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό μέρος υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που δεν εκφράζονται από αρκετά κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ακόμη και από τα συντηρητικά δίκτυα, όπως το Fox News.

Το άνοιγμα δεξιών και πολύ συντηρητικών σταθμών όπως το Newsmax, One America News κ.α. αντικατοπτρίζουν την πολιτική και κομματική πόλωση στις ΗΠΑ, που εκφράστηκε αφενός στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοέμβρη αφετέρου στα πρωτοφανή έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Η προσπάθεια δικτύων όπως το Αλ Τζαζίρα να κεφαλαιοποιήσουν αυτό το μέρος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου παρουσιάζει πολυποίκιλο ενδιαφέρον και μένει να φανεί εάν θα ορθοποδήσει και τις απώτερες σκοπιμότητες θα εξυπηρετήσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα