ΑΘΗΝΑ
04:48
|
04.05.2024
Πυρά κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Λιγνάδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κριτική τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Βουλή στη συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημόσιου Λόγου με αφορμή το ελληνικό κίνημα #metoo και την υπόθεση Λιγνάδη.

“Ο ένας μοιάζει στον άλλο όλο και περισσότερο” είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και έκανε λόγο για ένα “γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» που «καθημερινά ξεπροβάλλει από το Μαξίμου”, κατηγορώντας τις δύο πλευρές για επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης του ελληνικού metoo. 

Για την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Γεννηματά είπε ότι απ’ τη μια “εκτοξεύονται απαράδεκτες βρομιές” και “λάσπη απ’ τα ‘πιστόλια’ του ΣΥΡΙΖΑ” και απ’ την άλλη “είδαμε βρόμικα χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη, τρολς και άλλες αθλιότητες”.

Ειδικά για τη σημερινή συζήτηση, που προκάλεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κίνησή του “προκλητική και υποκριτική”, η οποία αποφασίστηκε σε μια εποχή ανησυχίας στην κοινωνία λόγω της πανδημίας και με την Τουρκία “να αλωνίζει στο Αιγαίο”, αλλά και γιατί, όπως τόνισε, έρχεται “στα απόνερα της χυδαίας κόντρας που στήσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

“Οι πολίτες ξέρουν ότι η δήθεν μετωπική σύγκρουση είναι μια σκέτη φούσκα” είπε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και πρόσθεσε, “με την τακτική σας καταλαβαίνουμε ότι στο τέλος της ημέρας δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα» είπε ακόμα και τους κατηγόρησε ότι η στάση τους «υποτιμά το δράμα των θυμάτων» και αποτρέπει το να ανοίξουν κι άλλα στόματα. «Αυτό γίνεται με την τροπή που έχει πάρει αυτή η συζήτηση”.

Ειδικά για το ελληνικό metoo, είπε ότι “είναι ένα κίνημα που πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Θα έπρεπε τις φωνές των θυμάτων να τις ακούμε όλοι με σεβασμό και να σταθούμε επιτέλους ως πολιτικό σύστημα στο ύψος των περιστάσεων”.

Όσον αφορά στην υπόθεση Λιγνάδη, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταλόγισε ολιγωρία και καθυστέρηση, καθώς όπως είπε “αρνήθηκαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που έχουν αντικειμενικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει την πολιτική ευθύνη, ακόμα κι αν παραπλανήθηκε. Αλλά την κύρια ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός” είπε η Φώφη Γεννηματά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα