ΑΘΗΝΑ
02:21
|
16.04.2021
Το Ισραήλ ξεκίνησε, κατά το i24News συνομιλίες με Εμιράτα, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία για τετραμερή αμυντική συμμαχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι λεγόμενες “συμφωνίες του Αβραάμ” που αφορούν την εξομάλυνση σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές χώρες φαίνεται πως ήταν μόνον η αρχή για ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις ή και ανακατατάξεις.

Το ισραηλινό δίκτυο i24News μεταδίδει σήμερα κατά αποκλειστικότητα πως Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία με στόχο τη συγκρότηση τετραμερούς αμυντικής συμμαχίας. Και αυτό μολονότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει συνάψει (ακόμη τουλάχιστον) συμφωνία σύναψης επίσημων διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ επειδή εκκρεμεί η διαπραγμάτευση για εξεύρεση λύσης στο παλαιστινιακό.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο ισραηλινό δίκτυο ανέφεραν πως “συνεχώς εργάζονται” με στόχο “τη βελτίωση των σχέσεων με τους Άραβες γείτονες”.

Το ισραηλινό δίκτυο συνδέει αυτή την εξέλιξη με την γεωπολιτική αντιπαράθεση χωρών της περιοχής με το Ιράν που είναι δεσπόζουσα δύναμη.

Οι διαφαινόμενες συνομιλίες εμφανίζονται επίσης σε μία περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ επιχειρούν μικρά βήματα προσέγγισης του Ιράν με στόχο ευρύτερη διαπραγμάτευση που δεν θα περιορίζεται μόνον στο πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά και στο βαλλιστικό πρόγραμμα, όπως και στη γεωπολιτική περιφερειακή επιρροή που ασκεί στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ελλάδα-Ιταλία: “Συνεργασία απέναντι σε κοινές προκλήσεις”

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα