ΑΘΗΝΑ
02:40
|
27.04.2024
Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι τον Λιγνάδη τον απέσυραν και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη τα θύματά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημόσιου Διαλόγου. Αναφερόμενος στο ελληνικό #metoo, τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις με αφορμή και την υπόθεση Λιγνάδη ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για την εύνοια ενός σάπιου κοινωνικού υποβάθρου το οποίο διευκολύνει τους δράστες κάθε μορφής βίας. “Αν μια ολυμπιονίκης σιωπά, τι κουράγιο χρειάζεται ένας απλός υπάλληλος να καταγγείλει τη βία που υφίσταται;” είπε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας εκτενή αναφορά στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα οι οποίες ψηφίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούνται ακόμα και σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία με ευνοϊκό πλαίσιο ποινών για βιαστές και δράστες κάθε μορφής γενετήσιας προσβολής. 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απέρριψε τα περί κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την υπόθεση Λιγνάδη λέγοντας ότι σύρθηκε στα δικαστήρια από τα θύματά του και ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συρθεί πίσω για να συγκαλύψει τις ευθύνες της. “Είπε ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση απέσυρε και οδήγησε στη Δικαιοσύνη τον Λιγνάδη. Όχι κ. Μητσοτάκη. Τον Λιγνάδη τον απέσυραν και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη τα θύματά του. Και η κατακραυγή των ανθρώπων που συνέβαλαν να αναδειχθεί το θέμα. Εσείς αναγκαστήκατε να συρθείτε πίσω από τις εξελίξεις για να κρύψετε τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές σας και της υπουργού σας, τόσο στην επιλογή για τη μη τήρηση των απαραίτητων διαδικασιών όσο και στην διατήρηση του ανθρώπου αυτού σε μία κορυφαία θέση ευθύνης στο χώρο του θεάτρου”.

Στο ίδιο μήκος κύματος απαίτησε την απεμπλοκής ΜΚΟ από τις υποθέσεις που αφορούν σε θύματα βίας ενώ εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό ότι δεν είπε ούτε λέξη για την εργοδοτική βία. Ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτενή αναφορά σε ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος χαρακτήρισε “κίναιδο” τον Άρη Βελουχιώτη.

“Είναι και ψαγμένος εκτός από ψεκασμένος τρομάρα του. Τόλμησε να βάλει στο στόμα του τον μεγαλύτερο ήρωα της εθνικής αντίστασης. Άλλος βουλευτής σας για την επέτειο πολυτεχνείου: 1500 επίδοξοι δολοφόνοι του ΚΚΕ. Θαυμάστε ποιότητα δημόσιου νεοδημοκρατικού λόγου. Αυτά αλήθεια πως τα λέτε εσείς; Οχετό; Κατήφορο; Πολιτικό λόγο και άποψη; Πείτε μας αν δεν τα ανέχεστε. Η Ν.Δ έχει ποτίσει χρόνια όλο αυτόν τον βούρκο. Λουστείτε τα τώρα. Μη σας πιάνει ο πόνος τώρα για τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κι αυτοί κάνει copy paste  τον αυριανισμό. Η αηδία και η αποστροφή που αισθάνεται αρκετός κόσμος από τον χαρακτήρα που παίρνει η μεταξύ σας αντιπαράθεση ισότιμη της αηδίας για όσα βγαίνουν στην επιφάνεια” είπε.   Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική ευθύνη γιατί “σε γνώση σας οι χειρισμοί της κ. Υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο και να περνάει από τη φάση των ψιθύρων και των φημών στις επίσημες καταγγελίες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα