ΑΘΗΝΑ
05:58
|
03.10.2023
Η ΝΔ ανέστειλε σήμερα την κομματική ιδιότητα δύο στελεχών της από την Θεσσαλονίκη, επειδή φέρεται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται πλέον τα δύο στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες ότι παραβίασαν τη σειρά προτεραιότητας σε εμβολιασμούς. Όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Δήμητρας Ακριτίδου και του Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν

Η πρώτη ήταν και αντιδήμαρχος Παιδείας στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος, γιατρός πνευμονολόγος, ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις τους για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμιζεται ότι οι Ακριτίδου και Τσαβλής εμπλέκονται σε εκτός σειράς εμβολιασμό, η πρώτη επειδή έλαβε το εμβόλιο χωρίς να είναι σε σειρά προτεραιότητας και ο δεύτερος επειδή εμβολιάστηκαν συγγενείς του επίσης εκτός σειράς. Τα περιστατικά αφορούν σε συνολικά 24 εκτός σειράς εμβολιασμούς, 12 σε κάθε ένα από δύο εμβολιαστικά κέντρα σε ιδρύματα της Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη. Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί επίσης στην Κέρκυρα και στον Βόλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλιάτσικο αρίστων της ΝΔ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις εξελίξεις κατηγορώντας την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο» και για εμβολιασμούς εκτός σειράς 24 «γαλάζιων» στελεχών στη Θεσσαλονίκη.

«Το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται ότι «συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του».

Η Κουμουνδούρου τονίζει, μάλιστα, ότι «μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου, ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας, έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη, με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία».

Και καταλήγει πως «η χυδαιότητά τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για χίλιες έκαναν οι 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, λέει ο Μητσοτάκης

Χωρίς προηγούμενο η μεταναστευτική κρίση, λέει η Μελόνι

Έρευνα της MRB για Κασσελάκη, εκλογές και ελληνοτουρκικά

Η Σλοβακία κατηγορεί τη Μόσχα πως ενεπλάκη στις εκλογές της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα