ΑΘΗΝΑ
05:05
|
26.04.2024
Οι Δημοκρατικοί είναι σήμερα κυρίαρχοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια πλήρη αντιστροφή των όσων ίσχυαν λιγότερο από δύο μήνες πριν, οι Δημοκρατικοί είναι σήμερα κυρίαρχοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαιώνοντας πως διαθέτουν προς το παρόν την ικανότητα να ορίζουν την ατζέντα και τη θεματολογία του πολιτικού διαλόγου.

Η πολυσυζητημένη έξοδος του απερχόμενου προέδρου Τραμπ από το Twitter, που του εξασφάλιζε την πρόσβαση σε ευρύ κοινό, ο διχασμός εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μετά την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και οι απανωτές νομοθετικές πρωτοβουλίες του κυριαρχούμενου από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο σε συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο θεωρούνται οι βασικές αιτίες που η αλληλεπίδραση των δημοφιλέστερων Δημοκρατικών πολιτικών είναι πολλαπλάσια εκείνης των αντίστοιχων Ρεπουμπλικανών.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι λογαριασμοί των δέκα δημοφιλέστερων εκλεγμένων Δημοκρατικών στο Twitter έχουν κάτι παραπάνω από τετραπλάσιο αριθμό ακολούθων έναντι των αντίστοιχων Ρεπουμπλικανών (102.1 εκ. έναντι 23.1 εκ). Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα για το κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook, όπου η διαφορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη (32.4 εκ. έναντι 13 εκ.), ενώ πραγματική συντριβή γνωρίζουν οι Ρεπουμπλικανοί όσον αφορά το Instagram, όπου η διαφορά ως προς τους ακολούθους είναι κολοσσιαία υπέρ του κόμματος του νυν προέδρου, Τζο Μπάιντεν (76.1 εκ. έναντι 5.7 εκ.).

Democrats drubbing Trumpless GOP on social media
Πηγή: Axios

Δέον να σημειωθεί πως οι Δημοκρατικοί που είδαν το τελευταίο διάστημα αύξηση ως προς την ψηφιακή τους επίδρασή είναι οι γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, καθώς και ο υποψήφιος των προκριματικών εκλογών, Πιτ Μπούτιτζετζ. Οι γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο είναι οι πλέον δημοφιλείς, δίχως όμως κανείς τους να καταφέρνει να αναπληρώσει στο ελάχιστο την απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα