ΑΘΗΝΑ
06:49
|
27.04.2024
Τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός, διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεζίζονται οι τουρκικές προσκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς το τουρκικό υδατογραφικό πλοίο Τσεσμέ επανήλθε περίπου στις 14:00 της Παρασκευής στην περιοχή ανάμεσα στην Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και την Σκύρο, η οποία είχε ανακοινωθεί με την παράνομη τουρκική Navtex της 15ης Φεβρουαρίου.

Όπως φάνηκε, ο ελλιμενισμός του Τσεσμέ ήταν μία τακτική κίνηση που υπαγορεύθηκε από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Το Τσεσμέ αναμένεται να ξαναμπεί στην περιοχή ερευνών μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προέβη σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Καισάρεια, συνοδευόμενος από τον Τούρκο ΑΓΕΕΘΑ Γιασάρ Γκιουλέρ και τους αρχηγούς των τριών Σωμάτων.

“Πρέπει να δουν πως απο την αύξηση της έντασης και τις προσπάθειες εξοπλισμού, τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός”, διεμήνυσε, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για παρενόχληση του «Τσεσμέ».

“Όπως ξέρετε ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το πλοίο ‘Τσεσμέ’ το οποίο πραγματοποιεί επιστημονικές έρευνες. Βέβαια η κατάλληλη απάντηση δόθηκε απο τους αρμόδιους μας. Για άλλη μια φορά τονίζω πω αυτή η στάση δεν έχει σχέση με τις σχέσεις καλής γειτονίας”, ξεκαθάρισε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε ακόμη μία φορά την Αθήνα ότι προσπαθεί να μετατρέψει “τα προβλήματα της με την Τουρκία σε προβλήματα Ε.Ε.- Τουρκίας όπως και ΗΠΑ- Τουρκίας. Αυτό δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό” ισχυρίστηκε.

Επαναλαμβάνοντας τη θεωρία της “Γαλάζιας Πατρίδας”, δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει “βλέψεις στα δικαιώματα, στα εδάφη και στα ύδατα κανενός” τονίζοντας στη συνέχεια όμως πως “δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματα μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ όπως και στην Κύπρο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα