ΑΘΗΝΑ
01:27
|
16.04.2021
Δεν γεφυρώθηκε το χάσμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και κάποιους σπουδαστές της δραματικής σχολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν γεφυρώθηκε το χάσμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινό,  και κάποιους σπουδαστές της δραματικής σχολής της πρώτης θεατρικής σκηνής της χώρας οι οποίοι εξέφρασαν παράπονα για την συμπεριφορά του κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Το θέμα Λιβαθινού είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό, από μια επιστολή των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους.

«Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι, άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά – τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά και μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε. Αυτό που έγινε μας δίνει ελπίδα ότι κάτι αλλάζει: η ”άγνοια” ενός νέου φοιτητή δεν μπορεί να δίνει πάτημα σε διδάσκοντες να συμπεριφέρονται ως αυθεντίες, κακοποιητικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως τεχνικές εξάσκησης νέων δημιουργών. Η βία είναι βία», ανέφερε συγκεκριμένα η ανάρτηση η οποία προκάλεσε την αντίδραση καθηγητών και της διευθύντριας της Σχολής Δηώς Καγκελάρη που ζήτησαν να γίνουν οι σχετικές διευκρινίσεις ώστε να μην υπάρχει κανένα «σύννεφο» δυσπιστίας και πέπλο σιωπής στα ζητήματα που αφορούν τη σχολή.

Οι σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τμήματα σκηνοθεσίας και αυτό που διδάσκει ο Στάθης Λιβαθινός τον κατηγόρησαν για αυταρχική, προσβλητική συμπεριφορά και τη δημιουργία κλίματος φόβου.

Μετά από επικοινωνία του ιστότοπου Lifo με την κα Καγκελάρη η τελευταία προέβη στην εξής δήλωση: «Ο Στάθης Λιβαθινός δεν έχει υποβάλει ακόμα την παραίτησή του, θα την υποβάλει αύριο το πρωί. Στην παραίτηση οδηγείται μετά από καταγγελίες των σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά. Η διάσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των σπουδαστών και του κ. Λιβαθινού είναι αγεφύρωτη. Η Σχολή συνεχίζει τη λειτουργία της με διαφάνεια και σεβασμό προς τους καθηγητές και τους σπουδαστές και με ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου» είπε η κ. Καγκελάρη. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Έκθεση-φόρος τιμής στη Μπριόνα Τέιλορ

Πέθανε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης

Ο Τζον Κλιζ “σφάζει” με το χιούμορ του την πολιτική ορθότητα

Ο Πολιτισμός στους δρόμους – 13 μήνες σε αναστολή λειτουργίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα