ΑΘΗΝΑ
13:00
|
21.09.2024
Στέλεχος του ΠΟΥ θεωρεί αντίθετα εφικτό να μειωθούν οι αριθμοί νοσηλευομένων και θανάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρεί κάποιος πως θα “νικήσουμε” τον κορονοϊό ως το τέλος του 2021 προειδοποίησε απόψε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, εκτίμησε ότι εφικτό είναι να μειωθούν οι αριθμοί νοσηλευομένων και θανάτων. Τόνισε όμως πως η πανδημία παραμένει επιθετική, ειδικά μετά τη νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αυτήν την εβδομάδα μετά από επτά συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Ράιαν ανέφερε ότι ο ΠΟΥ επικεντρώνεται στη διατήρηση της μετάδοσης του ιού σε χαμηλά επίπεδα, συμβάλλοντας στην πρόληψη εμφάνισης παραλλαγών και στη μείωση του αριθμού των μολυσμένων ατόμων.

Ο εμβολιασμός όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της πανδημίας των πλέον ευάλωτων εργαζομένων στον τομέα υγείας “θα εξαλείψουν τον φόβο και την τραγωδία της πανδημίας” πρόσθεσε.

Χαιρέτισε την έναρξη των εμβολιασμών στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που έγιναν οι πρώτες χώρες σήμερα που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς μέσω του προγράμματος διανομής εμβολίων στις φτωχότερες χώρες COVAX.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Νέα πρωτοπόρα μέθοδος για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Νέα έρευνα εικάζει την προέλευση της Covid-19

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα