ΑΘΗΝΑ
08:55
|
19.04.2024
Μέσα στο 2021 ξεκινά μελέτη προτεραιοποίησης περιοχών που θα ενταχθούν στο σχέδιο υπογειοποίησης καλωδίων μήκους περίπου 2.000 χλμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το σάλο και τα μυριάδες προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας της “Μήδειας” στην Αττική, μεταξύ άλλων εξαιτίας των πολυετών ελλείψεων σε επενδύσεις που αφορούν βασικές υποδομές του δικτύου ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει μπρος την έναρξη σχεδίου με στόχο την υπογειοποίηση εναερίων καλωδίων ηλεκτροδότησης.

Image

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ισχυρίστηκε ότι εντός τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει η μελέτη των ειδικών που θα προτείνουν ποιες περιοχές θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στο σχέδιο υπογειοποίησης περίπου 2.000 χλμ εναερίων καλωδίων.

https://media.real.gr/filesystem/images/20210301/low/deddie_252863_247410.JPG

Σε αυτές τις περιοχές θεωρείται βέβαιο πως θα συμπεριλαμβάνεται ο βόρειος τομέας της Ατικής (Τατόι, μέρος του δριμού της Πάρνηθας), περιοχές της Εύβοιας, αλλά και δημοφιλείς τουριστικοί οικισμοί σε νησιά Αιγαίου και Ιονίου που προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα