ΑΘΗΝΑ
15:12
|
20.04.2024
Επίθεση κατά πάντων, καμία ανάληψη ευθύνης - Δεν επιχειρήθηκε συγκάλυψη της υπόθεσης, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσπάθησε να διαλευκάνει το τοπίο γύρω από τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, υπογραμμίζοντας πως ήταν δική της επιλογή.

“Ξεκαθαρίζω ότι ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή! Τον επέλεξα με καλλιτεχνικά κριτήρια! O προηγούμενος διευθυντής κ. Λιβαθινός κατά τη τελετή παράδοσης παραλαβής τον χαρακτήρισε ταλαντούχο άνθρωπο. Επί ΣΥΡΙΖΑ ο Λιγνάδης με τη διοίκησή σας ή πρωταγωνιστούσε ή σκηνοθετούσε στο Εθνικό Θέατρο”, είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και συνέχισε με αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Η δική σας υπουργός κ. Κονιόρδου ήταν πρωταγωνίστριά του το 2020. Τι θα απαντούσατε αν κάποιος σας έλεγε όλα αυτά; Τι απαντάτε; Ότι δεν γνωρίζατε. Και θα είχατε δίκιο. Ούτε εγώ γνώριζα και όταν υπήρξαν καταγγελίες έπραξα αυτό που έπρεπε!”.

Η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι δεν επιχειρήθηκε συγκάλυψη της υπόθεσης τονίζοντας ότι πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του Νίκου Σ. , ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φύγει από τη θέση του. Η κ. Μενδώνη ανέλαβε, επίσης, την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης. “Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει! Το έδειξε στη περίπτωση Μπεκατώρου που την ενθάρρυνε να μιλήσει και προχώρησε σε θεσμικές πρωτοβουλίες! Η αντίληψη μάς είναι να πέσει άπλετο φως! Μη μιλάτε για συγκάλυψη γιατί είναι βαριά λέξη!», σημείωσε η υπουργός. «Είχα μια ατυχή διατύπωση στη συνέντευξη Τύπου- από τη μια με κατηγορείτε για δήθεν συγκάλυψη από την άλλη ότι εξέδωσα δικαστική απόφαση εναντίον του (σ.σ. Λιγνάδη)! Αποφασίστηκε γιατί με κατηγορείτε! Αναγνωρίζω το λάθος μου αναγνωρίστε και εσείς το λάθος της κριτικής σας”, δήλωσε.

Η ερώτηση της Σ. Αναγνωστουπούλου

“Η απόφασή της επί τρεις εβδομάδες να επιβληθεί η σιωπή για την υπόθεση αυτή και άρα η ευθύνη της συγκάλυψης, ήταν αποκλειστικά δική σας ή ενεργήσατε κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό του οποίου, ως γνωστόν, επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης; Ποια η θέση του Πρωθυπουργού γι’ αυτήν την επί τρεις εβδομάδες συγκάλυψη;”

“Ποιοι ήταν οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος για τους οποίους καταργήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τοποθετήθηκε με απευθείας ανάθεση ο κ. Λιγνάδης στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Με βάση ποια νόμιμη και θεσμική διαδικασία εξετάσατε τις αποκαλύψεις και καταγγελίες, προκειμένου να αποφασίσετε ότι εξαπατηθήκατε και ποιοι ήταν αυτοί που εξαπατήθηκαν μαζί με εσάς, όπως δηλώσατε στην συνέντευξή σας;”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα