ΑΘΗΝΑ
05:59
|
18.04.2024
Σκληρή κριτική σε Μπάιντεν με το σλόγκαν από το “Αμερική Πρώτα στο Αμερική Τελευταία”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος που θα οδηγούσε σε διάσπαση των Ρεπουμπλικανών . “Δεν ξεκινάμε νέα κόμματα. Έχουμε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Θα ενωθεί και είναι δυνατότερο παρά ποτέ. Δεν ιδρύω νέο κόμμα”, είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομιλία Τραμπ έγινε στο Συνέδριο της Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στη Φλόριντα. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024.

Ο κ. Τραμπ άσκησε σκληρή κριτική στον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική πολιτική μετακινήθηκε από το “Αμερική Πρώτα στο Αμερική Τελευταία”. Πριν από μόλις λίγες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε αθώος κατά τη διάρκεια της δεύτερης ακροαματικής διαδικασίας για αποπομπή του με την κατηγορία της υποκίνησης της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.  

Η αίθουσα του Συνεδρίου στο Ορλάντο της Φλόριντας ήταν κατάμεστη με πιστούς οπαδούς του Τραμπ ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ και ο γιος του πρώην πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. Όπως σημειώνει το BBC η πλειοψηφία των παρευρισκομένων στην αίθουσα του ξενοδοχείου Hyatt Regency δεν φορούσε μάσκες για τον κορονοϊό.

Ο αποκλεισμός του Τραμπ από ψηφιακές πλατφόρμες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, παραμένει σε ισχύ. Επιβλήθηκε μετά από αναρτήσεις του πρώην προέδρου για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που στοίχισαν τη ζωή πέντε ανθρώπων. Από την ημέρα της αποχώρησής του από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει στην πολυτελή έπαυλή του στο Μαρα-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Μιλώντας στη CPAC ο Ρεπουμπλικανός δήλωσε αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς: “Μπορεί να αποφασίσω να τους νικήσω για τρίτη φορά” υπονοώντας για άλλη μια φορά  ότι στην πραγματικότητα αυτός κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 και όχι ο Τζο Μπάιντεν. Επανέλαβε πως του έκλεψαν τη νίκη με μαζική νοθεία, χωρίς να έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη.

Ο Τζο Μπάιντεν εξασφάλισε 81 εκατομμύρια ψήφους και καθαρή πλειοψηφία στο εκλεκτορικό σώμα. Πάνω από 74 εκατ. Αμερικανοί ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανεπίσημη δημοσκόπηση μεταξύ των συμμετεχόντων στη CPAC, το 95% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 68% τάχθηκε υπέρ της ιδέας να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024. Στο μεταξύ εμφανής ήταν ο εσωκομματικός διχασμός στο συνέδριο των Συντηρητικών ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως ο Μιτς Μακόνελ, που αδημονούν να αφήσουν πίσω τους τον μεγιστάνα, και προσωπικότητες όπως ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ, που θεωρούν ότι το μέλλον του κόμματος εξαρτάται από το εάν θα συνεγείρει τη βάση του τέως προέδρου.

Ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν πάντως έκανε σαφές ότι σκόπευε να αγνοήσει την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα