ΑΘΗΝΑ
03:41
|
20.04.2024
“Κόβω κάθε σχέση αν μάθω ότι έχετε πυρηνικά όπλα στις Φιλιππίνες”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε δήλωσε αποφασισμένος να διακόψει κάθε στρατιωτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να απαιτήσει την άμεση αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη νησιωτική χώρα σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον επιχειρήσει να φέρει τα πυρηνικά της στη χώρα του.

Αν και δεν έχει υπάρξει καμία νύξη από το Πεντάγωνο για σχέδιο μεταφοράς και αποθήκευσης πυρηνικών κεφαλών στις Φιλιππίνες, ο Ντουτέρτε δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφους για το εν λόγω θέμα σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Κυριακή. “Δεν τα θέλουμε”, είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων και πρόσθεσε απευθυνόμενους στους Αμερικανούς, “αλλά σας προειδοποιώ αν τυχόν μου διαβιβαστούν εξακριβωμένες πληροφορίες ότι υπάρχει ή μεταφέρεται εδώ πυρηνικός εξοπλισμός, θα σας ζητήσω αμέσως να φύγετε από εδώ και θα διακόψω το Σύμφωνο Επισκεπτόμενων Δυνάμεων”, γνωστό και ως VFA.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην αεροπορική βάση Βιγιαμόρ αμέσως μετά την τελετή για την άφιξη των πρώτων 600.000 δόσεων του κινεζικού εμβολίου της Sinovac κατά του κορονοϊού στις Φιλιππίνες.

Ήταν μια δωρεά του Πεκίνου προς τη Μανίλα. “Η Κίνα μάς δίνει τα πάντα χωρίς ποτέ να ζητεί ανταλλάγματα”, τόνισε ο Ροντρίγο Ντουτέρτε. Μάλιστα, εξήγησε ότι η απόρριψη των αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών δεν έχει σχέση με την ανταγωνιστική σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά με το γεγονός ότι η ανάπτυξη πυρηνικών απαγορεύεται από το Σύνταγμα της χώρας του.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα