ΑΘΗΝΑ
04:49
|
26.04.2024
"Εκείνη η πολιορκία ήταν μια εγκληματική συμπεριφορά, χωρίς περιστροφές" πρόσθεσε ο διευθυντής του FBI
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για εγχώρια τρομοκρατία κατηγόρησε απόψε ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που συμμετείχαν στα πρωτοφανή έκτροπα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου στο πλαίσιο ακροάσης του από αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

«Συγκλονίστηκα ότι εσείς, οι εκλεγμένοι ηγέτες της χώρας μας, γίνατε στόχος επίθεσης εδώ ακριβώς, σε αυτές τις αίθουσες συνεδριάσεων» είπε ο Ρέι στα μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Εκείνη η πολιορκία ήταν μια εγκληματική συμπεριφορά, χωρίς περιστροφές. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που εμείς, το FBI, θεωρούμε εγχώρια τρομοκρατία».

Καπιτώλιο : Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν την εισβολή - ΤΑ ΝΕΑ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκδώσει κατηγορητήριο έναντι τουλάχιστον 300 ατόμων με ποινικές κατηγορίες, από συνωμοσία έως επίθεση κατά της αστυνομίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Από τους 300 κατηγορούμενους, 18 άτομα συνδέονται με την ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys και εννέα άτομα συνδέονται με την αντικυβερνητική, παραστρατιωτική οργάνωση Oath Keepers. Και οι δύο ομάδες κατηγορουμένων κατηγορούνται ότι συνωμοτούσαν από τον Νοέμβριο για να εισβάλουν στο Καπιτώλιο για να αποτρέψουν τον Μπάιντεν να γίνει πρόεδρος.

Υποστηρικτές του τέως προέδρου Τραμπ επανειλημμένα διατυπώνουν ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς ότι οι ταραχοποιοί ήταν στην πραγματικότητα ψευδο-υποστηρικτές του Τραμπ που ανήκουν στο αριστερό, αντιφασιστικό κίνημα antifa.

Ωστόσο, ο Ρέι δήλωσε σήμερα στους βουλευτές ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής, σημειώνοντας: «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο οποιασδήποτε εξτρεμιστικής βίας αναρχικών ή ανθρώπων μέλη των antifa που να σχετίζονται με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναζητούμε και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο».

Interrogation of Reality Winner Reveals FBI's Deceptive Tactics

Το FBI δεν έχει ακόμη συλλάβει ύποπτους για το θάνατο του αστυνομικού του Καπιτώλιου Μπράιαν Σίκνικ ή για την τοποθέτηση αυτοσχέδιων βομβών που εντοπίστηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία των εθνικών επιτροπών του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος.

Σε ένταλμα σύλληψης οι ερευνητές του FBI αναφέρουν ότι οι ταραχοποιοί έφεραν όπλα κατά την εισβολή τους στο Καπιτώλιο, όπως σιδηρολοστούς, βαριοπούλες, τέιζερ, σπρέι πιπεριού και, σε τουλάχιστον μία περίπτωση, περίστροφο με εξωτερικό γεμιστήρα.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου μας», δήλωσε το ανώτερο μέλος των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή, Τσαρλς Γκράσλεϊ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα