ΑΘΗΝΑ
18:40
|
26.04.2024
Οι μεταλλάξεις ανησυχούν την επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εξάπλωση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε “ένα πιθανό τέταρτο κύμα κρουσμάτων” στις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιεί η επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η Δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι του CDC δηλώνει ανήσυχη και προβληματισμένη με τα πρόσφατα δεδομένα γύρω από τη νόσο Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερικανίδα αξιωματούχος Υγείας εξήγησε ότι την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν περίπου 70.000 νέα κρούσματα την ημέρα, “αριθμός εξαιρετικά υψηλός”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα οι αρχές κατέγραψαν περίπου 2.000 θανάτους την ημέρα.

“Παρακαλώ ακούστε με πολύ καθαρά: Σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων, με τις παραλλαγές να εξαπλώνονται, έχουμε τη δυνατότητα να χάσουμε εντελώς το έδαφος που έχουμε κερδίσει”, δήλωσε η επικεφαλής του CDC, Δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι. “Αυτές οι μεταλλάξεις αποτελούν μια πολύ πραγματική απειλή για τους ανθρώπους και την πρόοδό μας”, πρόσθεσε.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές ή μεταλλάξεις της νόσου Covid-19 που κυκλοφορούν, αλλά οι ειδικοί της υγείας ανησυχούν ιδιαίτερα για την νοτιοαφρικανική και την βραζιλιάνικη, οι οποίες φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικές. Σύμφωνα με το CDC η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη B.1.1.7, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ αυτό το μήνα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η Δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι είπε ότι “ανησυχεί πραγματικά” για τις αναφορές που έρχονται από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, κάτι που ενδεχομένως να “ανατρέπει τα ακριβή μέτρα δημόσιας υγείας που έχουμε συστήσει για την προστασία των ανθρώπων από τη νόσο Covid-19”. Η αξιωματούχος, τέλος, απηύθυνε μια έκκληση προς τους Αμερικανούς πολίτες λέγοντας: “Έχουμε τη δυνατότητα να αποτρέψουμε ένα πιθανό τέταρτο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτή τη χώρα. Σαν παρακαλώ να μείνετε δυνατοί και προσηλωμένοι”.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερα από 28 εκατομμύρια κρούσματα και 500.000 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα