ΑΘΗΝΑ
03:33
|
20.09.2024
Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση πως το 41% των γονέων που έχουν εισόδημα κάτω των 25.000 δολαρίων ετησίως δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στο φαγητό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε πολιτείες του αμερικανικού Νότου, το Τέξας, το Νέο Μεξικό, τη Λουιζιάνα, την Αλαμπάμα και το Μισισίπι είναι οι χειρότερες ανάμεσα στις πενήντα των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στα παιδιά σύμφωνα με έρευνα της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children.

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα της έρευνας κατατάσσουν τη Λουιζιάνα στην χειρότερη θέση, με μια στις τέσσερις οικογένειες να βρίσκεται σε καθεστώς επισιτιστικής ανασφάλειας. Ακολουθούν το Μισισίπι, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και η Αλαμπάμα.

Στον αντίποδα, η Μινεσότα και η Γιούτα είναι οι πολιτείες όπου τα παιδιά βρέθηκαν λιγότερο εκτεθειμένα σε πάσης φύσεως κινδύνους εν μέσω της πανδημίας, με Ουάσιγκτον, Νιού Χάμσαϊρ και Βόρεια Ντακότα να ακολουθούν στην κορυφαία πεντάδα.

«Τα παιδιά και οι οικογένειες υποφέρουν σε όλη τη χώρα, αλλά κάποιες κοινότητες και πολιτείες είναι καλύτερα προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν την συγκυρία», επισημαίνεται στην έκθεση.

Ανάμεσα στα ευρήματα αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση πως το 41% των γονέων που έχουν εισόδημα κάτω των 25.000 δολαρίων ετησίως δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στο φαγητό.

Η έρευνα περιλαμβάνει ανάλυση των στατιστικών δεδομένων του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ, από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα