ΑΘΗΝΑ
13:54
|
17.05.2024
Προβλέπεται ενίσχυση των δυνάμεων του στρατού και ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μετά τις διαδοχικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτα μέτρα και δυναμική ενίσχυση των δυνάμεων του στρατού στη βορειοδυτική πολιτεία Ζαμφάρα ανακοίνωσε απόψε ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι διαβεβαιώνοντας πως θα αποκατασταθει η τάξη στην περιοχή.

“Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει αυτή η χώρα να γίνει ένα χρεοκοπημένο κράτος” τόνισε ο Νιγηριανός πρόεδρος που παρά τις κατά καιρούς μεγαλόστομες δηλώσεις και σχέδια έχει αποτύχει παταγωδώς αν όχι να σταματήσει, έστω να φρενάρει τις ανεξέλεγκτες επιθέσεις τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ σε αμάχους πολιτειών που βρίσκονται στο βόρειο και φτωχότερο τμήμα της Νιγηρίας.

Μεταξύ των μέτρων που εξειδίκευσε στη συνέχεια ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μπαμπαγκάνα Μονγκουνο συμπεριλαμβάνονται η απαγόρευση των εξορύξεων και η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη συγκεκριμένη πολιτεία. Το τελευταίο μέτρο προμηνύει έναρξη βομβαρδισμών περιοχών της Ζαμφάρα στις οποίες οι αρχές υποψιάζονται πως υπάρχουν θέσεις ή βάσεις τζιχαντιστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αμάχους…

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση για την επιβολή μέτρων που συνιστούν στην πράξη στρατιωτικό νόμο καταγράφεται αρκετές ώρες μετά την πρωινή απελευθέρωση 279 μαθητριών που είχαν απαχθεί από το σχολείο τους πριν μία βδομάδα από ενόπλους της Μπόκο Χαράμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Ενισχύσεις στη Νέα Καληδονία λόγω των ταραχών-Ανάμειξη του Μπακού «βλέπει» το Παρίσι

Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος της Β. Μακεδονίας προς την Ε.Ε. αν δεν σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα